פרקליטות מחוז דרום הגישה היום (שלישי) כתבי אישום נגד תושבי אילת ניאל מרסיאנו בן ה-20 ועבד אל-רחמן חאדי בואי בן ה-36, בגין שוד של אדם שיצא מבר בעיר, לאחר שהבחינו כי ברשותו אלפי שקלים במזומן - זאת, לאחר ששוטרי תחנת אילת עצרו שלושה חשודים בניסיון השוד.
מכתב האישום עולה כי בתחילת החודש שהו מרסיאנו ועבד בבר באילת, כאשר בת זוגו הקטינה של מרסיאנו המתינה מחוץ לבר. באותו בר נכח גם המתלונן, שבשלב מסוים ביקש לשלם את חשבונו והוציא מכיסו שטרות בסכום כולל של כ-8,000 שקל. לאחר ששילם את החשבון, החזיר את יתרת הכסף לכיסו.
בהמשך, מרסיאנו ועבד יצאו מהבר והמתינו למתלונן בקרבת המקום. לאחר שהמתלונן יצא והחל ללכת לכיוון ביתו, הלכו השניים לפניו, בעוד בת זוגו של מרסיאנו צועדת בעקבותיו. הקורבן הבחין במרסיאנו ובעבד וחש בסכנה, וכאשר ראה כי השניים פונים לסמטה המובילה לביתו, שינה את מסלולו בניסיון לחמוק מהם. בת זוגו של מרסיאנו המשיכה לעקוב אחריו.

לאחר מכן, כשהגיע המתלונן לסמטה הסמוכה לביתו, המתינו לו מרסיאנו ועבד במעלה מדרגות הכניסה לבניין. כשהבחינו בו צעקו זה לזה "הנה הוא הגיע", או מילים דומות, וחסמו את דרכו. המתלונן הסתובב והחל לרוץ בניסיון להימלט, והשניים דלקו אחריו, כשבת זוגו של מרסיאנו רצה בעקבותיהם.
במהלך המרדף השליך מרסיאנו לעבר המתלונן בקבוק בירה שאחז בידו, אך לא פגע בו. בהמשך השיגו השניים את המתלונן, אחזו בו בכוח והצמידו אותו לגדר. כאשר ניסה להתנגד, ריסס עבד את פניו בגז פלפל ונטל מכיסו כ-8,000 שקל במזומן. לאחר מכן הוביל עבד את המתלונן לפינת רחוב סמוכה, ערך חיפוש בכיסיו ונטל ממנו גם מכשיר טלפון נייד, בעוד מרסיאנו עומד במרחק של כמה מטרים ומביט במתרחש.