logo

נהג נתפס בדרום עם 400 אלף דולר ברכב, והסביר שמדובר ב"חסכונות משפחתיים"

55

תושב רהט נעצר כשברכבו נמצאו ארבע חבילות מזומנים בשווי 400 אלף דולר. הוא נחקר באזהרה על ידי חוקרי ימ"ר נגב בחשד לעבירות מס, הלבנת הון, חוק אשראי הוגן וחוק לצמצום השימוש במזומן. לדבריו, "מדובר בחסכונות משפחתיים שנצברו עם השנים והומרו לדולרים"

יניר יגנה
יניר יגנהעודכן לאחרונה 04/05/2026 - 12:57
נשק ותחמושת צה"לית נתפסו ברהטצילום: תיעוד ברשתות החברתיות

פרסום ראשון: המשטרה עצרה אתמול (ראשון) תושב רהט שנמצאו ברכבו 400 אלף דולר במזומן. במהלך נסיעה בכביש 40, שוטרי ימ"ר נגב עצרו נהג שברכבו נמצאו ארבע חבילות של מזומנים. בחיפוש ברכב נמצאו גם מסמכים וחותמות של חברות הקשורות אל החשוד.

חקירה נפתחה בחוליית הלבנת הון ואכיפה כללית בימ"ר נגב כחלק מהמאבק בפשיעה בעיר רהט. החשוד נחקר באזהרה בחשד לעבירות מס, הלבנת הון, חוק אשראי הוגן וחוק לצמצום השימוש במזומן. לדברי החשוד, "מדובר בחסכונות משפחתיים שנצברו לאורך שנים והומרו לדולרים". בתום חקירתו שוחרר החשוד בתנאים מגבילים.

400.000 דולרים שנמצאו בדרום
"מדובר בחסכונות משפחתיים שנצברו לאורך שנים" צילום: דוברות משטרת ישראל

רק אתמול, מאות שוטרים ולוחמי המשמר הלאומי פשטו על העיר רהט, בהנחיית מפקד מחוז דרום ניצב חיים בובליל, "במטרה למנוע אירועי נקמה בין חמולות בעיר", כך על פי הודעת המשטרה.

הפעילות מגיעה לאחר שביום שישי האחרון נרצח צעיר מקומי על רקע סכסוך פלילי בין חמולות. בעקבות האירוע, ועל רקע החשש להסלמה נוספת, הורה מפקד מרחב נגב תת-ניצב אמיר קליין על מבצע רחב היקף בעיר.

ניצב חיים בובליל
ניצב חיים בובליל צילום: דוברות משטרת ישראל

במהלך הפשיטה נעצרו עשרות חשודים לחקירה, ובמהלכה נתפס גם אקדח בידי אחד מהם. במשטרה ציינו כי מדובר ב"פעולה ממוקדת שנועדה לבלום את מעגל האלימות ולמנוע נקמות נוספות".

במקביל, הוקם צוות משימה ייעודי שיישאר ברהט בימים הקרובים, בפיקודו של מפקד המשמר הלאומי נחשון נגלר. הצוות צפוי להמשיך בפעילות מבצעית בעיר, הכוללת פשיטות על יעדים ואיתור אמצעי לחימה בלתי חוקיים.

עוד באותו נושא: