logo

קרב הירושה בדרום: מי מאתרג את שלום דומרני באשקלון?

29

העימות האלים באשקלון מציב במוקד את רזיאל רווח - כיעד מרכזי של המשטרה בדרום, על רקע חקירה מתפתחת ומעצרו של שלום דומרני. לפי חומרים מודיעיניים, המאבק משקף ניסיון לעיצוב מחדש של מאזן הכוחות באזור

יניר יגנה
יניר יגנהעודכן לאחרונה 28/01/2026 - 17:44
תיעוד זריקת רימון שחשוד כי שלום דומרני מעורב, אשקלוןצילום: מערכת וואלה

גורמים במשטרה מעריכים כי גל זריקות הרימונים באשקלון אינו אירוע נקודתי, אלא חלק מקרב השפעה בין עבריינים מוכרים במרחב לכיש. לפי הערכות, העימות משקף מאבק על שליטה וקשרים עם אנשי עסקים בעיר.

על פי מידע משטרתי, רזיאל רווח נעצר לאחרונה בחשד למעורבות בזריקות רימונים הדדיות באשקלון, אך שוחרר לאחר שלא נמצאה תשתית ראייתית הקושרת אותו ישירות לאירועים. במקביל, נעצר גם שלום דומרני, המוגדר כיעד מספר 1 של מרחב לכיש.

לפי חומרים מודיעיניים שנאספו, רווח נתפס כמי שמנסה לבסס עצמו כגורם המגן או "המאתרג" של הארגון החזק באזור, כחלק מניסיון לקבע את מעמדו באשקלון. גורמים המעורים בפרטים מציינים כי מדובר במהלך שמחדד חיכוכים קיימים בין עבריינים ותיקים.

שלום דומרני, דיון הארכת מעצר, בימ"ש מחוזי ב"ש, 8 בינואר 2026
שלום דומרני, דיון הארכת מעצר, בימ"ש מחוזי ב"ש, 8 בינואר 2026 צילום: יניר יגנה

הרקע כולל היסטוריה עבריינית משותפת: רווח ואחיו יניב פעלו בעבר בארגונו של דומרני, ובהמשך עבר רווח לפעול בארגונו של בני שלמה, שם נחשב לבכיר. לאחר רציחתו של שלמה, נעשו ניסיונות לפיוס ויישור הדורים, אך בשטח נמשכים מאבקי ההשפעה.

במשטרה מדגישים כי החקירה נמשכת וכי מעצרים נוספים אינם מן הנמנע, אך גורמים משפטיים מזכירים כי ללא תשתית ראייתית מוצקה - החשודים משוחררים.

בשלב זה, תמונת המצב מצביעה על זירה נפיצה שבה המאבק על השליטה בלכיש טרם הוכרע.

עוד באותו נושא: