logo

צעירים משוויצים בנשק - ועלולים למצוא את עצמם מאחורי סורגים | התיעודים המדאיגים

30

במסגרת מבצע "סדר חדש" בנגב, הנחו השר בן גביר והמפכ"ל לאתר ולעצור חשודים שמעלים לרשת תמונות עם נשק בלתי חוקי. מי שמבצע את הניטור ברשת הוא "חמ"ל התודעה" של משטרת ירושלים. גורמים במשטרה טעניו בפני וואלה כי בקרוב צפויים עשרות מעצרים | פרסום ראשון

אפרת פורשר
אפרת פורשרעודכן לאחרונה 27/11/2025 - 13:16
הפעילות המשטרתית בלקייה ותל שבעצילום: דוברות המשטרה

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ומפכ"ל המשטרה דני לוי, הנחו את המשטרה לאתר ולעצור אנשים אשר מעלים לרשתות החברתיות תמונות שלהם כשהם עם כלי נשק בלתי חוקיים. ההנחייה מגיעה על רקע המאבק בנשק הבלתי חוקי המסתובב במגזר הערבי וכחלק ממבצע 'סדר חדש' המתקיים מאז שבוע שעבר באזור הנגב, כך נודע היום (חמישי) לוואלה.

הגוף עליו הוטלה המשימה הוא חמ"ל התודעה של משטרת ירושלים - אותו חמ"ל שהוקם לאחר מבצע שומר חומות ואשר פועל בשיתוף עם גורמים נוספים כמו שב"כ, הצבא ומשרדי ממשלה, כדי לנטר פעילות הסתה ברשת.

גורמים במשטרה אומרים כי עד כה נאסף דרך הרשתות מידע על למעלה משלושים אנשים שהצטלמו עם כלי הנשק הלא חוקיים וביניהם אקדחים, רובי M-16, נשקים צהליים נוספים, קלאצ'ניקובים ועוד. לובשי המדים הכחולים מבטיחים כי בקרוב יתבצעו מעצרים.

ההחלטה לאסוף את המידע דרך הרשת התקבלה לאחר שתוכניתו של בן גביר, להטיל עוצר על כפרים בפזורה הבדואית, ולעבור בין הבתים כדי לחפש אחר נשקים בלתי חוקיים, נבלמה על ידי הייעוץ המשפטי בנימוק לאפשרות פגיעה בחפים מפשע. על פי המידע המודיעיני, באזור הפזורה הבדואית בנגב ישנם אלפי נשקים בלתי חוקיים. במשטרה מקווים לשים את ידם, דרך הרשת, על מאות לפחות.

צעירים רבים מעלים לרשת תמונות עם כלי נשק לא חוקיים.
שני נשקים - איש אחד. תיעוד שהועלה ברשתות החברתיות צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים, ידידיה אפשטיין
איתמר בן גביר השר לביטחון לאומי, מפכ"ל המשטרה דני לוי, הרמת כוסית לחג, 15 בספטמבר 2025
ישתמשו בחמ"ל התודעה. בן גביר ודני לוי צילום: פלאש 90, אורן בן חקון

במסגרת מבצע סדר חדש, שיצא לפועל בשבוע שעבר, פועלים מאות שוטרים מיחידות המחוז הדרומי כדי לאתר כלי נשק לא חוקיים וגנובים מצהל, להרוס מבנים בלתי חוקיים ולעצור חשודים באירועי ירי.

המבצע הוגדר ככזה שנועד "להחזיר את המשילות לנגב" וכדי לעבות את המערך הוחלט היום להוריד לאזור הדרום שוטרים ממחוזות נוספים שיצטרפו ויסייעו ליחידות השונות הפועלות במבצע. בן גביר עצמו הגיע כמה פעמים השבוע לאזור הנגב כדי לצפות בפעילות השוטרים, התעמת עם המקומיים ואף הואשם על ידם בפופוליזם ובהפקרות.

צעירים רבים מעלים לרשת תמונות עם כלי נשק לא חוקיים.
צעיר אוחז ברובה M-16 - ומעלה את התיעוד לרשתות החברתיות צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים, ידידיה אפשטיין

מסעות בן גביר בנגב

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, הגיע אתמוח ליישוב הבדואי תל שבע שבנגב, שם נרצח בבוקר בלאל עטווה אל-אעסם - ביריות, שלושה פצועים נוספים פונו מהמקום לבית חולים סורוקה. השר בן גביר הגיע לבקר בזירת הרצח וכן המשיך לסייר גם באזור הריסות המבנים ביישוב. בן גביר הפתיע את התושבים במקום שלא ידעו על הגעתו - ותקפו אותו במקום.

"באת לעשות עלינו סיבוב", צעקו התושבים לעבר השר בן גביר. "לך הצגות לא חסר, פופוליסט. אתה שר הטיקטוק", אמרו לו. בן גביר לא נותר חייב והשיב: "אתם לא ראיתם משטרה אף פעם".

בהמשך, בן גביר שוחח עם אחד מתושבי המקום - שם נקלע לעימות מילולי איתו. "אח שלי נהרג במלחמה. אתה מי מת לך?", שאל תושב המקום את בן גביר. השר השיב "1,500 אחים שלי מתו במלחמה". עוד בהמשך הויכוח: "אלף שוטרים זה לא לעשות משהו?" שאל בן גביר. "אתה יודע מה הבעיה שלכם? אתם לא רוצים שיהיה כאן חוק, ויהיה כאן חוק ואני לא אגן על הגב שלכם, מי שפורע חוק אני אעלה לו על הגב". תושב המקום השיב: "אתה מנגן על הגב שלנו, זו השיטה שלך, עזוב אותך משטויות, לא עשיתם כלום".

עוד באותו נושא: