logo

סוף בתיק הטלגראס: מנהל הכספים נידון ל-32 חודשי מאסר

1

משי, שתפקד כסמנכ"ל הכספים של האופרציה, הסגיר את עצמו בהולנד במרץ האחרון והודה במסגרת הסדר טיעון בעבירות סמים והלבנת הון. מאז כבר החל לרצות את עונשו, ובית המשפט הוסיף לו מאסר בפועל לצד קנס ותנאי. מה שסוגר באופן סופי את מעורבותו באחת מהפרשות הגדולות בישראל

הודיה רן
הודיה רןעודכן לאחרונה 19/11/2025 - 17:35
בית המשפט קיצר ביומיים את הארכת מעצרו של מייסד טלגראס עמוס דב סילברצילום: שלומי גבאי

בית המשפט המחוזי מרכז בלוד גזר אתמול (שלישי) 32 חודשי מאסר בפועל על יוסי משי לשעבר "סמנכ"ל הכספים" של טלגראס ואחד ממייסדי הארגון לאחר שהודה במסגרת הסדר טיעון בעבירות תיווך לסחר בסמים הלבנת הון ועבירות נוספות שבוצעו כחלק מפעילות ארגון פשיעה שפעל דרך רשת טלגרם. לצד המאסר בפועל הוטלו עליו מאסרים על תנאי וקנס כספי משמעותי.

משי נחשב לדמות מרכזית במערך הפיננסי של טלגראס ולפי גזר הדין הוא היה אחראי לתפעול מערכת התשלומים שאפשרה את הקשר בין המוכרים ללקוחות ואת הפעלת רשת הסחר. בשנים שבהן התנהלו ההליכים נגד המעורבים האחרים בפרשה שהה משי בחו"ל ונמנע מלהגיע לישראל עד שמרץ האחרון הסגיר עצמו לרשויות בהולנד ומשם הוסגר לישראל ונעצר עד תום ההליכים. משפטו הסתיים לאחר הליך גישור בפני סגן נשיא בית המשפט השופט ד"ר עמי קובו שקבע כי חלקו בארגון היה מהותי אך נתן משקל גם לנסיבותיו האישיות ולהיעדר עבר פלילי.

הארכת מעצר למייסד טלגראס עמוס סילבר, 18 באוגוסט 2019
מייסד המיזם עמוס דב סילבר צילום: ראובן קסטרו

הפרשה כולה נחקרה ביחידת הסייבר של להב 433 והובילה להגשת כתבי אישום בה הוגשו כתבי אישום
על ידי מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה נגד עשרים ותשעה נאשמים שהפעילו את טלגראס כארגון פשיעה מאורגן. מייסד המיזם עמוס דב סילבר הורשע בעבר במסגרת הסדר טיעון ונידון לשמונה שנות מאסר. גזר הדין של משי מציין כי הפלטפורמה שבנה הייתה תשתית שאפשרה את ביצוע העבירות בהיקף נרחב וכי אף שלא היה זה שביצע את העסקאות בפועל ללא פעילותו מערך הסחר לא היה מתקיים במתכונת זו.

לפי גזר הדין העונש שהוטל על משי כולל 32 חודשי מאסר בפועל שמניינם החל בעשירי במרץ 2025. עד היום חלפו למעלה מ-8 חודשים מריצוי עונשו, ולפיכך נותרו לו עוד כ-24 חודשים להשלים. בנוסף נגזרו עליו 18 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים שלא יעבור עבירת סמים מסוג פשע, ו-6 חודשי מאסר על תנאי נוספים לשלוש שנים שלא יעבור עבירת סמים מסוג עוון או עבירות של שיבוש מהלכי משפט או קשירת קשר לביצוע עבירה לפי חוק איסור הלבנת הון. עוד הוטל עליו קנס בסך 20 אלף שקלים.

עוד באותו נושא: