logo

שני חשודים באותו תא והודאה באחזקת סכין: מי דחף את שלום ניסים אל מותו?

45

אלישע הודה שהחזיק סכין אך הכחיש כי דקר, בעוד פאר קושרת אותו לתקיפה שקדמה לנפילתו של המנוח. במשטרה טוענים לשיבוש חקירה לאחר שהשניים הוחזקו בתא אחד ומסרו גרסאות זהות. מהממצאים הראשונים עלה כי ניסים מת כתוצאה מהנפילה - מי דחף אותו, והאם קפץ בעצמו?

הודיה רן
הודיה רןעודכן לאחרונה 05/11/2025 - 12:50
הארכת מעצרה של הדוגמנית לין פאר בפרשת הרצח של שלום ניסים, השלום פ"תצילום: יותם רונן

בית משפט השלום בפתח תקווה דן הבוקר (רביעי) בהארכת מעצרם הרביעית של מאור אלישע ובר אוטמיזגין, החשודים במעורבות ברצח שלום ניסים. המשטרה ביקשה להאריך את מעצרם בתשעה ימים נוספים, אך השופטת מורן אדרי טרבלסי קבעה כי מעצרם יוארך בחמישה ימים בלבד, עד יום ראשון ה-9 בנובמבר. גם מעצרו של בר אוטמיזגין הוארך עד לאותו מועד, וכך למעשה כל ארבעת החשודים בפרשה לין פאר, דוד קריכילי, מאור אלישע ובר אוטמיזגין יישארו במעצר עד יום ראשון הקרוב.

במהלך הדיון ציינה המשטרה כי חקירתם של אלישע ואוטמיזגין מורכבת במיוחד, כאשר נותרו עוד 23 פעולות חקירה לביצוע. השניים עצורים מאז יום לאחר הרצח, 16 באוקטובר, ומאז שומרים כמעט לחלוטין על זכות השתיקה. נציג המשטרה אמר בדיון כי "היה להם מספיק זמן לחלק תפקידים ולתאם גרסאות", וציין כי גרסאותיהם זהות כמעט לחלוטין עם שינויים קלים בלבד. לדבריו, בשל שיקולי חקירה הוחלט להחזיק את השניים באותו תא מעצר, החלטה שעוררה ביקורת מצד ההגנה בטענה כי הדבר אפשר תיאום גרסאות ביניהם.

מאור אלישע, דיון הארכת מעצר של חשודים ברצח ניסים שלום, בימ"ש השלום פתח תקווה, 30 באוקטובר 2025
מאור אלישע, שהודה באחיזת הסכין צילום: הודיה רן

מאור אלישע הודה כי החזיק סכין אך הכחיש כי דקר את שלום ניסים. מהממצאים הראשונים של המכון לרפואה משפטית עלה כי הקורבן נדקר בטרם נפילתו, אך טרם נקבע אם הסכין שנתפסה היא זו ששימשה בביצוע התקיפה. על פי הערכת החוקרים, אלישע השתתף בתקיפה שקדמה לנפילתו של הקורבן, אך אין ראייה חיצונית הקושרת אותו ישירות לתכנון הרצח.

בדיון נחשף כי לין פאר קשרה את יתר המעורבים בגרסאותיה, ובהן גם את מאור אלישע, וקשרה אותו לתקיפה שקדמה לנפילתו של המנוח מהמרפסת. עם זאת, אין ראייה פורנזית הקושרת את אלישע לדחיפה או להשלכתו של ניסים מהמרפסת, וגם בבדיקת הטלפון הנייד החדש שלו לא נמצאו ממצאים מחשידים. בחקירותיהם האחרונות של חלק מהחשודים טענו כי אדם אחר הוא זה שדחף את המנוח.

עו"ד שי רודה, סנגורו של אלישע, טען בדיון כי המשטרה מנסה להפליל את מרשו ללא בסיס: "אתם רוצים להפוך את מאור לעד תביעה, אבל אין לכם ראיות נגדו. אתם יודעים שהוא לא קשור לאירוע". נציג המשטרה השיב כי בשלב זה אין הבחנה בין ארבעת החשודים וכי פעולות חקירה נוספות צפויות בימים הקרובים.

דיון הארכת מעצר של חשודה ברצח, בימ"ש השלום פתח תקווה, 28 באוקטובר 2025
אלישע ופאר - טרם התעמתו צילום: ראובן קסטרו

עוד עלה כי אלישע טרם עומת עם לין פאר, אך במשטרה מעריכים כי עימות ביניהם יתקיים בקרוב. נציג המשטרה הוסיף בדיון כי לפי הממצאים עד כה, שלום ניסים מת כתוצאה מפציעה רב מערכתית, ככל הנראה מנפילה.

במשטרה ממשיכים לחקור את נסיבות האירוע כדי לקבוע האם שלום ניסים נפל או נדחף מהמרפסת דבר שהוביל לפציעתו הקשה ולמותו. החקירה, שהחלה בחשד להתאבדות, התפתחה תוך יממה מיום הרצח לחשד לרצח בצוותא מתוכנן, המיוחס לפחות בשלב זה לכלל החשודים ללא אבחנה. בפרקליטות צפויים בקרוב, לאחר הארכת המעצר הנוכחית, להעביר את עמדתם באשר לחלקו של כל אחד מארבעת החשודים בפרשה.

עוד באותו נושא: