logo

לאחר רצח, קרב יריות והצתת בתים: הפלגים בערערה שבנגב הגיעו ל"סולחה זמנית"

1

הפלגים המסוכסכים בערערה שבנגב סיכמו על הודנא לאחר שני מקרי מוות של צעירים. במהומות שאירעו מוקדם יותר החודש הוצתו בתים ורכבים ונפתחה אש חיה על כוחות המשטרה, כשבמסגרת חילופי האש צעיר נוסף נהרג מירי שוטרים

יניר יגנה
יניר יגנהעודכן לאחרונה 23/04/2025 - 11:06
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בשכונה, ערערהצילום: אבי רוקח

בערערה שבנגב הגיעו להודנא בין שני הצדדים המסוכסכים שגרמו למהומות בתחילת החודש. במהומות נרצח צעיר, ואחד נוסף נהרג מאש המשטרה לאחר חילופי אש בין כוחות המשטרה למקומיים. האירועים ביישוב קרו לאחר קטטה בין תלמידים בבית הספר.

בתים בוערים, כבלי חשמל על הרצפה ומכוניות שרופות, ערערה בגנב, 10 באפריל 2025
בתים בוערים לאחר המהומות בתחילת החודש, ערערה שבנגב צילום: אבי רוקח

הצעירים יכבדו את ההסכם?

ההודנא שנערכה בין שני הפלגים ביניהם התחוללה הקטטה שהתחילה את כל המאורע תיערך רק עד יום שבת הקרוב, ועד אז ינסו שני הצדדים להגיע לסולחה סופית כדי לשים סוף למתיחות ביישוב.

גורמים הקרובים לנושא אומרים כי הם מקווים שגם צעירי ערערה שבנגב יכבדו את ההסכם שעורכים מבוגרי החמולות ולא ימשיכו את הפרעות שגרמו לנזקים רבים בגוף ובנפש בתוך היישוב. הסולחה הזמנית בין שני הפלגים המסוכסכים תימשך עד יום שבת הקרוב בלבד.

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר מגיע לשכונה הבוערת, ערערה, 10 באפריל 2025
ביקור השר בן גביר בזירת האירוע צילום: אבי רוקח

לאחר המקרה בו שוטרים ירו למוות באחד הצעירים, הגיע השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר למקום כדי לחזק את כוחות המשטרה שפעלו ביישוב ולשבח את השוטר שלדברי השר "חתר למגע": "אנו רוצים נחישות וחתירה למגע. מי שמנסה לגעת בכם - טוב שנפגע. המשטרה פה ותמשיך. 30 שנה הייתה הזנחה בנגב ואני פה כדי לדאוג שהילדים של ערערה לא יפגעו".

עוד באותו נושא: