logo

בית המשפט דחה את בקשת נתניהו לדחות את עדותו ביום רביעי

5

בבקשה שהגישו נציגי נתניהו הם הסבירו שהדחייה מתבקשת בשל הביקור המתוכנן, שהתבטל בסופו של דבר, של נשיא ארגנטינה, חבייאר מיליי, ובשל דיוני התקציב. לא הוסבר מדוע יצטרך ראש הממשלה להיעדר מהדיון בשל הדיונים. הוא יעיד בשבוע הבא בימים שני ורביעי

ביני אשכנזי
ביני אשכנזיעודכן לאחרונה 20/03/2025 - 12:29
בווידאו: קרובות משפחה של חטופים מחוץ לבית משפט ביום עדותו של נתניהוצילום: יותם רונן

בית המשפט דחה היום (חמישי) את בקשתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לא להעיד ביום רביעי בשבוע הבא בשל ביקורו של נשיא ארנגטינה, חבייאר מיליי, שבוטל על ידו ובשל דיוני התקציב. נתניהו לא סיפק סיבה מדוע יצטרך להיעדר מהדיון בשל דיוני התקציב. ראש הממשלה צפוי להעיד בשבוע הבא בימים שני ורביעי.

הבקשה לביטול העדות הוגשה ביום שישי האחרון, הפרקליטות הודיעה שהיא מתנגדת לבקשה: "לא מדובר בנסיבות חריגות", מסרו.

נשיא ארגנטינה חאבייר מיליי בפתיחת מושב הקונגרס, 1 במרץ 2024
נשיא ארגנטינה, ביקורו המתוכנן היה בין הסיבות להגשת בקשת הדחייה צילום: רויטרס

ביום שלישי בית המשפט נעתר לבקשת נתניהו לבטל את עדותו לאותו היום, בשל חידוש הלחימה ברצועת עזה. "לפני שעות אחדות פתח צה"ל בפעולה צבאית ברצועת עזה", נכתב בבקשה. "הבוקר בשעה 11:00 יתקיים דיון ביטחוני דחוף בנוכחות ראש הממשלה, שר הביטחון וראשי מערכת הביטחון של צה"ל".

"בשל כך בית המשפט מתבקש לבטל את הדיון הקובע להיום, הפרקליטות הסכימה לבקשה זו". יש לציין שמו של ראש שירות הביטחון הכללי, רונן בר, לא נכתב בבקשה אלא רק של ראשי צה"ל.

עוד באותו נושא: