logo

בית המשפט הורה לשחרר למעצר בית את החשודים ברצח הצעיר הפלסטיני בבורקה

263

לאחר ההחלטה, המשטרה הוציא עיכוב ביצוע. החשוד המרכזי ברצח קוסאי מעטאן היה אמור להשתחרר בתנאים מגבילים כמו גם הדובר לשעבר של הח"כית מעוצמה יהודית. לדברי השופט, הראיות לא חיזקו את החשד לעבירת רצח. נציג המשטרה טען כי הרשות הפלסטינית העבירה ממצאים מנתחית הגופה

שלומי הלר
שלומי הלרעודכן לאחרונה 09/08/2023 - 14:48
בווידאו: רצח הפלסטיני בבורקה: הדובר לשעבר שחשוד במעורבות ברצח לא ישוחררצילום: חוננו

בית משפט השלום בירושלים שחרר היום (רביעי) למעצר בית את יחיאל אינדור ואלישע ירד, החשודים במעורבות ברצח הצעיר הפלסטיני, קוסאי מעטאן, בבורקה בסוף השבוע. עם זאת, המשטרה הוציאה עיכוב ביצוע על ההחלטה עד למחר, אז בית המשפט המחוזי ידון בסוגיה.

השופט ציון סהראי הסביר את החלטתו על שחרורו של אינדור, שהוא החשוד המרכזי במקרה, ואמר: "החשוד מודה שעשה שימוש בנשק, וטוען שלא ירה לעבר הפלסטיני, אלא באוויר בלבד וזה נעשה רק אחרי שחש סכנה לחייו ולחיי אחרים. מהתשתית הראייתית לא התחזק החשד לגבי עבירת הרצח. החשד לגבי עבירות ההמתה לא נשלל כליל. לא אף לשלול טענת החשוד שפעל להגנה עצמית".

דיון בערר הפרקליטות כנגד החלטת בימ"ש המחוזי להורות על שחרורו ממעצר של אלישע ירד, בימ"ש עליון, 9 באוגוסט 2023
אלישע ירד צילום: פלאש 90, יונתן זינדל

נציג המשטרה טען בדיון כי התקבלו ממצאים מהרשות הפלסטינית על נתיחת גופתו של קוסאי מעטאן בן ה-19. בנוסף, הנציג הציג את הדוח המשטרתי ודוח שב"כ, והסביר כי יש פעולות חקירה נוספות שצריך לערוך טרם שחרורם של השניים. לדבריו, יש מידע שלא הוצג לבית המשפט, שהוביל לפעולות חקירה רבות.

במהלך התקרית נפצע אינדור ועדיין מאושפז בבית החולים. אתמול החליט בית המשפט המחוזי לשחרר למעצר בית את ירד, בנימוק כי אין די ראיות נגדו, אך המשטרה ביקשה עיכוב ביצוע לשחרור, לבקשת הפרקליטות, על מנת לבחון את החומרים בתיק. בית המשפט העליון קיבל את הערעור, והחזיר את הדיון לבית משפט השלום.

יחיאל אינדור, נפצע בתקרית עם פלסטינים, בורקה
יחיאל אינדור צילום: אתר רשמי
קוסאי ג'מאל מעטאן בן 19 מבורקא, שעל פי דיווחים פלסטיניים נהרג מירי מתנחלים. 4 באוגוסט 2023
קוסאי מעטאן צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

ירד בן ה-22, תושב ההתנחלות רמת מגרון, נעצר יחד עם אינדור, בחשד שנכנס חמוש יחד עם נוספים לכפר הסמוך לרמאללה. על פי החשד, אינדור היה זה שירה למוות בקוסאי מעטאן בן ה-19. אינדור, צעיר בשנות ה-20 לחייו המתגורר בעפרה, נפצע קשה בעימות ופונה לבית החולים שערי צדק בירושלים, שם הוא עדיין מאושפז. בתחילת השבוע הוא מסר את גרסתו לאחר שחל שיפור במצבו וטען כי פעל מתוך הגנה עצמית.

מוקדם יותר השבוע עצרו כוחות הביטחון בכפר בורקה חמישה פלסטינים החשודים במעורבות בתקרית. החשודים, אב וארבעה בניו, שככל הנראה היו מעורבים בעימותים, נלקחו לחקירת המשטרה. מדובר בפלסטינים הראשונים שנחקרים כחלק מהאירוע. לטענתם, אב המשפחה נורה אף הוא בתקרית. המשטרה מייחסת להם עבירות של תקיפה בנסיבות מחמירות וחבלה חמורה.

עוד באותו נושא: