logo

נעצר חשוד בהנחת מכתב האיומים נגד נתניהו על קבר אחיו

709

בן 26 מכפר סבא נעצר בחשד שהניח את מכתב האיומים נגד ראש הממשלה על קברו של יוני נתניהו. "אחיך ... חושב שהוא יגיע לגיל 74, שיהיה ברור, זה איום מדרגה ראשונה", כתב לכאורה במכתב. שב"כ היו מעורבים בחקירה, החשוד יובא לדיון בהארכת מעצרו בהתאם לממצאיה

מערכת וואלה חדשות01/07/2023 - 23:03
ראש הממשלה בנימין נתניהו בטקס האזכרה הממלכתי לאחיו יוני נתניהו במלאת 47 שנים לנפילתו במבצע אנטבהצילום: קובי גדעון

צעיר מכפר סבא נעצר הערב (שבת) בחשד שהניח את מכתב האיומים נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו על קבר אחיו, יוני נתניהו, בהר הרצל בירושלים. הצעיר, בן 26, נעצר על ידי שוטרי יחידת הסייבר בלהב 433 בתום חקירה משותפת עם שב"כ, כיממה לאחר קבלת הדיווח על המכתב. בסיום החקירה ובהתאם לממצאיה, החשוד יובא לדיון בהארכת מעצרו בבימ"ש השלום בראשון לציון.

המכתב אותר על קברו של יוני נתניהו בידי עובדי אתר הר הרצל. בין היתר נכתב בו, "השעון מתקתק אחורה עד לתאריך כ"ח בתשרי תשפ"ד בו אחיך הבן של ז*** (כלשון המכתב) חושב שהוא יגיע לגיל 74 - שיהיה ברור זה איום מדרגה ראשונה".

מכתב איומים על ראש הממשלה בנימין נתניהו שהונח על הקבר של יוני נתניהו. 30 ביוני 2023
מכתב איומים על ראש הממשלה בנימין נתניהו שהונח על הקבר של יוני נתניהו. 30 ביוני 2023 צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

עוד נכתב במכתב האיומים, "ביבי, אתה לא יותר טוב מאריק שרון. אריק שרון קיבל אירוע מוחי ושקע בתרדמת שמונה שנים. לך אני מאחל דברים יותר גרועים. המשימות שלך הם: א. לכבוש את עזה, ב. להחזיר את הגופה של המדריך שלי הדר גולדין ואת יתר השבויים. השעון מתקתק אחורה. נשארו לך יותר משלושה חודשים וחצי".

בתחילת השבוע התקיים בבית העלמין בהר הרצל שבירושלים טקס האזכרה הממלכתי ליוני נתניהו, במלאת 47 שנים לנפילתו במבצע אנטבה.

בשבוע שעבר תושב בית שמש בשנות ה-20 לחייו נעצר בחשד לאיומים על נתניהו. זאת, לאחר שכתב בקבוצת וואטספ של פעילי ימין "שכל אחד יישא על עצמו נשק וידפוק לביבי כדור בראש. מי שרוצה לקנות נשק שישלח הודעה - שזה על החיים שלנו החוק לא מעניין אותנו". המשטרה חוקרת את המקרה.

עוד באותו נושא: