logo

תושב ירושלים נאשם באיומים על שגריר ארה"ב: "שלחו אותי להתנקש בו"

39

הנאשם, תושב העיר בן 33, פנה למאבטחיו של ניידס שישב במסעדה בעיר וניסה לברר אם הוא אכן נמצא שם. אחרי שסירבו לאשר זאת, הוא אמר: "טוב, חבל, שלחו אותי להתנקש בשגריר ארה"ב"

שלומי הלר
שלומי הלרעודכן לאחרונה 21/03/2023 - 15:28
תומאס ריצ'רד ניידס, שגריר ארצות הברית בישראל. מלון ענבל, ירושלים. 19 בפברואר 2023
תומאס ריצ'רד ניידס, שגריר ארצות הברית בישראל. מלון ענבל, ירושלים. 19 בפברואר 2023צילום: עיבוד תמונה, פלאש 90 נועם רבקין

יחידת התביעות של משטרת ישראל הגישה היום (שלישי) בהליך בזק כתב אישום נגד תושב העיר, בן 33, שאיים אתמול על שגריר ארצות הברית בישראל תום ניידס.

לפי כתב האישום שהוגש לבית משפט השלום בעיר, אתמול בערב, בסמוך לשעה 20:00, שהה השגריר יחד עם אנשים נוספים במסעדת "צ'אקרה" בעיר.

מאבטחיו של השגריר חנו את כלי הרכב מחוץ לבית העסק. אז הגיע הנאשם למקום, ניגש לאחד המאבטחים שישב ברכב הדיפלומטי ושאל אם מדובר בשגריר ארצות הברית ואם הוא נמצא במקום. אחרי שהשיב המאבטח כי מדובר בדיפלומט זר ומטעמי ביטחון אינו יכול לפרט, השיב הנאשם למאבטח: "טוב, חבל שלחו אותי להתנקש בשגריר ארצות הברית".

לאחר האיום, שוטרי תחנת לב הבירה הוזעקו למקום ועצרו את החשוד. "במעשיו המתוארים איים הנאשם על המאבטח הפגיעה שלא כדין בגופו או חירותו של שגריר ארצות הברית בישראל", נכתב בכתב האישום שהגישה הפרקליטות.

עוד באותו נושא: