logo

מפקד כלא גלבוע פרדי בן שטרית פוטר מתפקידו

34

נציבת שב"ס קטי פרי החליטה על פיטוריו של מפקד הכלא "בשל אי התאמתו להמשך שירות". בן שטרית הוצא לאחרונה לחופשה כפויה, זאת לאחר שסירב לקבל את מרותו של מפקד מחוז צפון בארגון המשמש כמפקדו הישיר. מפקד כלא גלבוע: שמח על ההחלטה, מפקדי העליל עלילות

שלומי הלר
שלומי הלרעודכן לאחרונה 30/11/2022 - 19:42
מפקד בית הכלא גלבוע גונדר משנה פרדי בן שטרית מעיד בפני ועדת הבדיקה לאירוע בריחת האסירים 26.07.22צילום: כאן 11

נציבת שירות בתי הסוהר, רב גונדר קטי פרי, החליטה על פיטוריו של מפקד כלא גלבוע פרדי בן שטרית - כך הודיע הערב (רביעי) שירת בתי הסוהר. לפי הודעת הארגון, הסיבה לפיטוריו של בן שטרית היא "בשל אי התאמתו להמשך שירות". מפקד כלא גלבוע הוצא לאחרונה לחופשה כפויה והסכים לפיטוריו. ההחלטה אושרה על ידי השר לבטחון פנים עמר בר-לב.

גנ"מ בן שטרית בירך על ההחלטה ומסר באמצעות עורך דינו עודד סבוראי "מברך על החלטת השר לבט"פ לאשר את הבקשה לפרוש מהארגון שלא על רקע בריחת האסירים, אלא לנוכח חוסר יכולתו וחוסר רצונו להמשיך לשרת תחת מפקדו שהעליל על פקודיו עלילת שווא כאילו שהם זייפו מסמכים כדי להטעות את המחוז, ועליו כאילו ידע על הזיוף, שלא היה ולא נברא".

החלטת הנציבה באוגוסט האחרון להוציא את בן שטרית לחופשה כפויה התקבלה בעקבות מכתביו של בן שטרית, בהם הודיע כי לא יקבל את מרות מפקדו הישיר, גונדר אריק יעקב, מפקד מחוז צפון. זאת, על רקע העדות שנתן יעקב בפני ועדת הבדיקה לבריחת אסירי כלא גלבוע.

מפקד בית סוהר גלבוע גונדר משנה פרדי בן שטרית בוועדה לחקירת בריחת האסירים הביטחוניים מכלא גלבוע, 31 ביולי 2022
בן שטרית בוועדה לחקירת בריחת האסירים צילום: אתר רשמי, דוברות המשרד לביטחון הפנים

בן שטרית שלח שני מכתבים בהם הודיע שלא יקבל את מרותו של יעקב. לאחר מכתבו הראשון הורתה לו פרי לפעול כמתחייב מתפקידו. לאחר הנחיה זו פנה הקצין בשנית והודיע כי הוא מסרב לעמוד בכל קשר עם מפקדו.

בעקבות המכתב השני ששלח בן שטרית, מסרה הנציבה כי היא רואה ב"חומרה רבה" את פעולותיו. "פעולות אלה חותרות תחת כללי היסוד של כל ארגון ביטחוני, המושתת על מבנה הירארכי-פיקודי ולא ניתן לעבור עליהן לסדר היום", נכתב בהודעתה. "לכן, לאחר היוועצות בבעלי תפקידים שונים בארגון ומחוצה לו, ועל דעת אותם בעלי תפקידים, הוחלט על הוצאת הקצין לחופשה כפויה לאלתר".

נציבת שב"ס רב גונדר קטי פרי בעדותה אל מול חברי וועדת החקירה לבריחת האסירים הביטחוניים מכלא גלבוע, 14 באוגוסט 2022
קטי פרי צילום: אתר רשמי, דוברות המשרד לביטחון הפנים

המתיחות בין בן שטרית ומפקד מחוז צפון החלה בעקבות עדותו של האחרון בפני ועדת הבדיקה לבריחת האסירים מכלא גלבוע. בעדות טען יעקב כי הנהלת הכלא זייפה נתונים הקשורים בשיבוץ האסירים הביטחוניים באגפים, ובכך חמקה מהחובה משיבוץ מחדש של האסירים כל שישה חודשים.

בעקבות העדות איים בן שטרית לנתק קשר עם הממונה עליו, מה שאכן עשה כששלח את המכתבים לנציבה. "על כל ההכפשות של שב"ס עליי הבלגתי, אבל עד כאן, כשהדברים נאמרים ביחס לפקודיי לא אוכל להחריש", אמר.

עוד באותו נושא: