logo

חשד לתג מחיר: אלמונים הציתו דלת מסגד בכפר סמוך לשכם

256

כוחות משטרה וצבא הגיעו למסגד סעאדה שבדרום הכפר עקרבה, לאחר שהלילה רוססו כתובות נאצה על קירותיו, בהן "תג מחיר" ו"נקמה". בתיעוד מצלמות האבטחה במסגד נראים החשודים מחפשים אחר חומרי בעירה ומציתים את הדלת הראשית. הכוחות פתחו בחקירה בניסיון לאתר מבצעי המעשה

מאיה הורודניצאנו
כתובות 'תג מחיר' ו'נקמה' רוססו על מסגד ליד שכםצילום: זכריה סדה

צוותי משטרה גדולים הגיעו הבוקר (שישי) לכפר הפלסטיני עקרבה הסמוך לשכם, זאת בעקבות חשד לפשע שנאה במסגד "סעאדה" שבדרום הכפר. על קירות המסגד רוססו כמה כתובות נאצה, בהן "תג מחיר" ו"נקמה". בנוסף, אחת מדלתות המסגד הוצתה בניסיון לגרום לשריפה בשטח המבנה.

בתיעוד ממצלמות האבטחה שהותקנו במסגד נראים החשודים מגיעים באישון לילה, כשפניהם מוסתרות וכובעים על ראשם. בתחילה נראה כי הם מחפשים חומרים בערה בפתח המסגד. לאחר מכן, אחד מהם הבעיר אש סמוך לדלת הכניסה, מה שהוביל להצתתה.

כתובות תג מחיר ונקמה רוססו במסגד בכפר עקרבה
כתובת "תג מחיר" שרוססה על קיר המסגד בעקרבה צילום: מערכת וואלה, יוסף דיריה

כלי תקשורת פלסטינים דיווחו כי האירוע התרחש סמוך לשעה 02:00 בלילה. תושבי הכפר הבחינו בלהבות במהירות והצליחו לכבות את האש תוך זמן קצר יחסית, כך שמרבית המסגד לא נפגע. כוחות צה"ל ומשטרה הגיעו הבוקר לכפר ופתחו בחקירה בניסיון לאתר את החשודים במעשה. תושב האזור העיד כי מקרה דומה התרחש במסגד אחר בכפר לפני כחמש שנים, וכי גם אז התרחש האירוע בשעות הלילה כשהיה ריק מאדם.

במערכת הביטחון רואים במקרי תג מחיר אירועים חמורים. מפקד אוגדת יהודה ושומרון ומפקד חטיבת שומרון הגיעו היום למקום כדי לברר פרטים ולראות מה אירע.

שר הדתות והוואקף ברשות הפלסטינית, יוסף אדעיס, גינה את האירועים וכינה אותם מעשי טרור. לדבריו, הפגיעה במקומות הקדושים למוסלמים ולנוצרים באה בעקבות ההסתה ישראלית מתוכננת נגד העם הפלסטיני ומנהיגיו. "ממשלת ישראל בהתנהגותה המסלימה תוביל את האזור למלחמה דתית", אמר. הוא אף דרש מהקהילה הבילאומית להגן על המקומות הקדושים למוסלמים ולנוצרים מ"ההפרות הישראליות המסוכנות".

מתוך תיעוד ההצתה

צילום: זכריה סדה

גם יו"ר ארגון "תג מאיר", ד"ר גדי גבריהו, התנער מהמעשים. "אנו מגנים בשאט נפש את ניסיון הצתת המסגד בעקרבה", אמר. "מאז דצמבר 2009 הוצתו או חוללו 50 מסגדים, כנסיות ומנזרים במדינת ישראל, יהודה ושומרון. פעילי הימין הקיצוני מבקשים באמצעות פעולות טרור הכוללות הצתות בתים מיושבים, בתי תפילה, ומכוניות, עקירות עצי זית וכתובת גרפיטי להפחיד את האוכלוסייה הפלסטינית ולהפוך את חייהם בארץ-ישראל לבלתי נסבלים".

ארגון הג'יהאד האסלאמי קשר בין האירוע בעקרבה להפגנות ברצועה, והצהיר כי בכוונתו לעמוד "בנחישות מול הטרור הישראלי". "הצצת המסגד בעקרבה מגיעה במסגרת סדרת הטרור והתוקפנות הישראלית נגד העם הפלסטיני, וכי טרור המתנחלים זוכה להגנה ותמיכה מצה"ל וממשלת ישראל", צוין בהצהרת הארגון שפורסמה ברשת "אל-קודס". "השתיקה על טרור נותנת לכיבוש הזדמנות להוסיף מתוקפנותו וכי ההתנחלויות והמתנחלים מהווים סכנה ואיום לבטחון הפלסטינים והמקומות הקדושים להם. לכן ההתנגדות היא זכות לגיטימית".

כתובות תג מחיר רוססו על מסגד בעקרבה
דלת המסגד שהוצתה צילום: מערכת וואלה, זכריה סדה

בשבוע שעבר הושחתו כמה כלי רכב, קיר וגדר בכפר פרעתא שבשומרון, גם הוא באזור שכם. צמיגי כלי הרכב נוקבו, וכתובות רוססו עליהם ועל קיר בכפר. בכתובות נכתב: "די לצווים המנהליים" ו"תג מחיר מנהלי". לטענת הפלסטינים, ההשחתה נעשתה על ידי מתנחלים שהגיעו ממאחז חוות גלעד הסמוך. המקרה דווח למשטרה. כוחות משטרה יחד עם כוחות צה"ל הגיעו למקום והחלו באיסוף ממצאים מהזירה. בנוסף, נפתחה חקירה בנושא.

(עדכון ראשון: 8:23)

כתובות תג מחיר רוססו על מסגד בעקרבה
מסגד סעאדה בעקרבה, הבוקר צילום: מערכת וואלה, זכריה סדה
כתובות תג מחיר ונקמה רוססו במסגד בכפר עקרבה
הכתובת שרוססה על גבי קירות המסגד צילום: מערכת וואלה, יוסף דיריה
במסגד בכפר עקרבה ניסו להצית דלת
הדלת שהוצתה צילום: מערכת וואלה, יוסף דיריה
במסגד בכפר עקרבה ניסו להצית דלת
עקרבה, הבוקר צילום: מערכת וואלה, יוסף דיריה
במסגד בכפר עקרבה ניסו להצית דלת
עקרבה, הבוקר צילום: מערכת וואלה, יוסף דיריה
כתובות תג מחיר ונקמה רוססו במסגד בכפר עקרבה
עקרבה, הבוקר צילום: מערכת וואלה, יוסף דיריה
כתובות תג מחיר ונקמה רוססו במסגד בכפר עקרבה
כתובת תג מחיר על קיר המסגד בעקרבה צילום: מערכת וואלה, יוסף דיריה
כתובות תג מחיר ונקמה רוססו במסגד בכפר עקרבה
עקרבה, הבוקר צילום: מערכת וואלה, יוסף דיריה
עוד באותו נושא: