logo

דני ביטון, אבא של אייל גולן, נעצר בחשד לעבירות מין בצעירה

713

ביטון ששוחרר לפני כשנה ממאסר, נעצר שוב לאחר שצעירה בת 19 התלוננה במשטרה כי ביצע בה מעשים מגונים בזמן שלקח אותה טרמפ באזור חדרה. בית המשפט האריך את מעצרו בשישה ימים. מקורבו: "חשבנו שהוא למד לקח"

שלומי גבאי
יואב איתיאל
שלומי גבאי,יואב איתיאל11/04/2018 - 16:49
אביו של אייל גולן במעצר - ראשוניצילום: אתר רשמי

המשטרה עצרה אתמול (שלישי) את דני ביטון, בן 67, אביו של הזמר אייל גולן בחשד שביצע עבירות מין בצעירה. ביטון הובא לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בחדרה, זאת לאחר שהצעירה, בת 19 המתגוררת באזור בני ברק, התלוננה כי ביצע בה מעשים מגונים ונגע בה באזורים מוצנעים בזמן שנסעה איתו בטרמפ באזור חדרה.

בית המשפט האריך את מעצרו עד לשעה 19:00, אולם המשטרה ערערה על ההחלטה. בדיון בערר המשטרה בבית משפט המחוזי בחיפה התיר השופט יחיאל ליפשיץ לפרסם את שמו של החשוד וקבע מעצר בית בפיקוח בת הזוג עד יום שישי ואחר כך בלי פיקוח עד יום שני.

בדיון בערר אמר נציג המשטרה סגן-ניצב יגאל אלמליח כי לא קיימת מסוכנות ספציפית למתלוננת משחרור החשוד, אך הוסיף כי ממקרה זה עולה חשש ל"מסוכנות גם לאחרות". הוא ציין כי החשוד נושא בעונש של תשעה חודשי מאסר על תנאי בשל עבירות קודמות וביקש להתיר לפרסם את שמו של החשוד, ושבעקבות כך אולי יגיעו מתלוננות נוספות.

דני ביטון במהלך ערעור החלטת בית המשפט על עונשו במעשים מגונים, מחוזי חיפה 11 באפריל 2018
דני ביטון בבית המשפט המחוזי בחיפה, היום צילום: שלומי גבאי, יואב איתיאל
דני ביטון, אביו של אייל גולן החשוד בעבירות מין בצעירה
דני ביטון בבית המשפט המחוזי בחיפה, היום צילום: מערכת וואלה, שלומי גבאי

האירוע שבו הוא חשוד התרחש ככל הנראה לפני כמה שבועות, ולאחר חקירה הוחלט לעצור את החשוד, שרק לפני כשנה שוחרר ממאסר. "אנחנו בהלם", אמר אדם המקורב לחשוד ובת זוגו. "היינו בטוחים שכל הסיפור הזה מאחוריו ושהוא למד לקח בעת שישב בכלא. זוגתו נתנה לו הזדמנות ועזרה לו לשקם את חייו וכעת שוב חרב עליה עולמה".

עו"ד ניר זנו, סנגורו של החשוד מתח ביקורת בעקבות הסערה שנוצרה סביב מעצר מרשו. "כל הקרקס התקשורתי שנוצר בשל ייחוסו המשפחתי - הוא ביזיון", אמר . "האם יש אדם במדינת ישראל שבמקרה שכזה ריצה יום אחד של מאסר על נשיקה בלחי ונשיקה על המצח? וללא קשר לגרסה שלו, איך מספר הנייד שלה הגיע לטלפון שלו? מה הוא אורי גלר? היא נתנה לו אותו. הוא הוריד אותה בתחנת אוטובוס בדרכה הביתה. לא נאמרה פה מילה אחת המצדיקה מעצר מאחורי סורג ובריח".

אביו של זמר מואשם במעשים מגונים- מובא לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בחדרה
"חשבנו שהוא למד את הלקח". ביטון בדיון בבית המשפט בחדרה צילום: מערכת וואלה, --

באפריל 2015 גזר בית המשפט המחוזי בתל אביב שנתיים מאסר על ביטון, בגין שורת עבירות מין במסגרת פרשת הניצול המיני של נערות. התובעות אמרו כי מדובר בפסק דין תקדימי ביחס לעובדה שביטון לא שילם על יחסי המין, אלא הבטיח להן קרבה לבנו, אייל גולן. "העונש שהוסכם במסגרת הסדר הטיעון הוא עונש משמעותי המשרת את האינטרס הציבורי".

ביטון הורשע על פי הודאתו בעבירות במסגרת הסדר הטיעון עמו. הוא הבטיח לנערות שאם יתלוו ללהקתו של בנו, יזכו לקיים עמו יחסי מין. בשל ההסדר, נמחקו מכתב האישום עבירות של שימוש בסמים וכמה עבירות מין. הוא הורשע לבסוף בסעיפים של הדחה לזנות בנסיבות מחמירות, ניצול קטינים לזנות, שיבוש מהלכי משפט והשמדת ראיה. כמו כן, הוטל עליו לשלם 50 אלף שקלים לכל אחת משלוש הנפגעות.

אייל גולן ודני ביטון, נובמבר 2013
דני ביטון ואייל גולן צילום: מערכת וואלה, אלוני מור

בכתב האישום נגד ביטון נטען כי הוא שימש נהג רכב הסעות של חברי הלהקה של בנו הזמר וכן בתפקידי שליחויות בחברה. על פי הכתוב, הוא עשה שימוש בקרבתו המשפחתית לבנו על מנת לקדם את מעמדו בקרב מעריצות של בנו ובקרב מכריו, "תוך שימוש במעריצות הצעירות והתייחסות מבזה ומשפילה כלפיהן, כאילו היו חפץ לסיפוקו ולשירותו, לרבות מאוויו המיניים, כמו גם של מכריו".

ביטון נהג באופן שיטתי לפגוש במעריצות של אייל גולן, נערות וצעירות בנות 20-15 בהופעות ובתכניות שבהן השתתף בנו, לרבות תכניות הטלוויזיה "אייל גולן קורא לך" ו"הכוכב הבא". הוא הציג את עצמו כאביו והציע לנערות להיפגש עמו, להצטלם עמו או להצטרף אליו להופעות ולתכניות שבהן השתתף, "והכול תוך ניצול רצונן של הנערות להימצא בקרבת אייל ולחסות בהילה של עולם הזוהר", נכתב כתב האישום. "על בסיס הבטחות אלו, ובמטרה לפגוש באייל ולהיות בקרבתו, נהגו הנערות למסור לביטון פרטי התקשרות עמן".

(עדכון ראשון: 08:18)

אביו של זמר מואשם במעשים מגונים- מובא לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בחדרה
ביטון בדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בחדרה צילום: מערכת וואלה, --
אביו של זמר מואשם במעשים מגונים- מובא לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בחדרה
בית משפט השלום בחדרה, היום צילום: מערכת וואלה, --
דני ביטון במהלך ערעור החלטת בית המשפט על עונשו במעשים מגונים, מחוזי חיפה 11 באפריל 2018
ביטון בבית משפט המחוזי בחיפה, היום צילום: שלומי גבאי
דני ביטון במהלך ערעור החלטת בית המשפט על עונשו במעשים מגונים, מחוזי חיפה 11 באפריל 2018
ביטון בבית משפט המחוזי בחיפה, היום צילום: שלומי גבאי
דני ביטון במהלך ערעור החלטת בית המשפט על עונשו במעשים מגונים, מחוזי חיפה 11 באפריל 2018
ביטון בבית משפט המחוזי בחיפה, היום צילום: שלומי גבאי
עוד באותו נושא: