logo

דרמה בבית המשפט: ההסדר לא התקבל - השופט שהטריד מינית הורשע

157

השלום בראשון לציון דחה את ההסדר שלפיו נשיא המחוזי בנצרת לשעבר השופט יצחק כהן לא יורשע חרף הודאתו בהטרדה מינית. זאת, לטענת השופטת, "מאחר שהאינטרס הציבורי אינו מאפשר את סיום ההליך ללא הרשעת הנאשם"

גלי גינת
גלי גינת08/05/2017 - 11:50
ביהמ"ש דחה את הסדר הטיעון בעניינו של השופט בדימוס יצחק כהן, והרשיע אותו בהטרדה מיניתצילום: מערכת וואלה

בית משפט השלום בראשון לציון דחה היום (שני) את הסדר הטיעון השנוי במחלוקת של יצחק כהן, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת, והרשיע אותו בהטרדה מינית של עובדת בבית המשפט. זאת, לטענת השופטת עינת רון, "מאחר שהאינטרס הציבורי אינו מאפשר את סיום ההליך ללא הרשעת הנאשם". ביקורת ציבורית רבה נמתחה על ההסדר, שהיה מאפשר לכהן להמשיך לעסוק בגישורים כשופט - מבלי שיידבק בו כתם פלילי.

"אין להקל ראש במקרה ולהפחית בחומרתו כפי שעשתה התביעה", הבהירה השופטת רון וביקרה את הפרקליטות. "זהו ניצול ציני של מעמד בכיר ותפקיד בכיר כלפי עובדת צעירה. אכן יש לייחס משקל ללקיחת אחריות והבעת אמפתיה למתלוננת, אך אין בכך להפחית מחומרת המעשה, שלא נכנס בגדר מקרים שיכולים להיגמר באי-הרשעה".

על פי ההסדר, שעליו סיכמו נציגי פרקליטות מחוז מרכז וסנגורו של כהן עו"ד רועי בלכר, כהן היה אמור לספוג עונש קל של שעות לתועלת הציבור ופיצוי המתלוננת ב-2,500 שקל, ללא הרשעה. "אין מקום בשל עיסוקו של אדם לסיים את ההליך ללא הרשעה אם העבירה מצדיקה הרשעה", קבעה השופטת.

דיון לפני גזר הדין של השופט יצחק כהן המואשם בהטרדה מינית בית משפט השלום ראשל"צ 8 במאי 2017
הושיב את המתלוננת על ברכיו והכניס יד מתחת לחולצתה. כהן, היום צילום: מערכת וואלה

הפרקליטות נימקה את ההסדר עם כהן בכך שמדובר ב"מעידה חד-פעמית המתמצה באירוע בודד". עם זאת, נגד כהן היו תלונות נוספות, שחלקן הגיעו לפרקליט המדינה לשעבר משה לדור עוד בזמן כהונתו, הן מצד תובעות במחוז צפון והן מצד בנות משפחה של כהן, שעליהן התיישנות.

התלונות הללו לא הבשילו לכדי כתבי אישום, וכהן מצדו טען כי הרשעה תהיה בשבילו "גזר דין מוות". "הרשעה תגרום למחיקתי במעגל העשייה, התרומה, לא אוכל לתרום", הסביר לשופטת רון בדיון בחודש מרץ. הוא אמר אז כי הוא "מתחרט על המעשה מעומק הלב, זה מעשה לא ראוי. איבדתי בגין מעשה של כמה דקות וחולשה את כל עולמי. זה גרם לי ל'שיימינג' חסר תקדים".

במהלך כהונתו של כהן כסגן נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת, בספטמבר 2010, ביקש שופט מחוזי אחר מהמתלוננת, אשר עבדה בבית המשפט, למסור לשופט כהן מסמך. המתלוננת נכנסה ללשכתו של כהן וכשמסרה לו את המסמך הוא הושיבה על ברכו ונגע בגבה מתחת לחולצתה. במבוכתה, החלה המתלוננת לספר לכהן על חתונתה הקרבה, ולאחר זמן מה קמה. בתגובה קם כהן וחיבק אותה. כהן ביצע את המעשים ללא הסכמתה של המתלוננת והואשם בעבירה של הטרדה מינית.

עוד באותו נושא: