logo

הפרקליטות דורשת: 40 שנות מאסר לנהגו לשעבר של רה"מ שהורשע באונס ילדות

21

אילן שמואל הורשע בעבירות מין שביצע בילדות, ובהן קרובות משפחתו, במשך שנים ארוכות. סנגורו: "מדובר בדרישה בלתי מבוססת". שמואל ממתין לדיון בבית המשפט העליון בערעור שהגיש על עצם הרשעתו

אמרי לוי סדן
אמרי לוי סדן26/10/2016 - 17:02
אילן שמואל, נהג לשעבר במשרד רוה"מ, הורשע בעבירות אונס ומעשה סדום בילדה צילום: מערכת וואלה

פרקליטות מחוז ירושלים ביקשה היום (רביעי) מבית המשפט המחוזי בעיר לגזור עונש כבד של 40 שנות מאסר על אילן שמואל שהורשע בשתי עבירות אונס בילדות בנות 12-9 ובשורה של עבירות מין נוספות. בית המשפט קבע כי שמואל, שעבד בעבר כנהג במשרד ראש הממשלה, ביצע עבירות מין גם בילדות קרובות משפחתו.

בדיון שנערך בפני השופטים רפי כרמל, שירלי רנר וכרמי מוסק, ביקשה נציגת הפרקליטות להטיל על שמואל, בן 53, את העונש הכבד על כל העבירות בהן הורשע. סנגורו של שמואל עו"ד מיכאל עירוני טען כי "מדובר בדרישה בלתי מבוססת שאינה מגובה בשום אסמכתא אמתית. אפשר לבקש הכול". הוא הוסיף כי הוא סומך על בית המשפט "שלא יילך שבי אחרי הפרקליטות" וציין כי בית המשפט העליון עוד צפוי לדון בערעור על עצם ההרשעה.

בית המשפט קבע לפני כחודש כי שמואל, ששימש נהג מחליף במשרד ראש הממשלה במשך כמה שנים עוד לפני שהוגש כתב האישום נגדו ביצע את עבירות המין בין השנים 1988 ו-2009. בפסק הדין נכתב כי עדויות המתלוננות ציירו תמונה ולפיה הנאשם פגע בהן בתקופה של כשני עשורים. "התמונה שצוירה לפנינו בכאב רב, בעצב, בצער ובכנות. בעדותן לא היה ניצוץ של רצון להרע, לפגוע או לתאר אירועים שלא התרחשו", נכתב.

הכרעת דין אילן שמואל, נהגו שלעבר של רה"מ - הואשם במספר מקרי אונס – בית המשפט המחוזי י-ם
הפרקליטות ביקשה 40 שנות מאסר. אילן שמואל בבית המשפט צילום: נועם מושקוביץ
הכרעת דין אילן שמואל, נהגו שלעבר של רה"מ - הואשם במספר מקרי אונס – בית המשפט המחוזי י-ם
מחכה לדיון בערעור על ההרשעה. אילן שמואל צילום: נועם מושקוביץ
עוד באותו נושא: