logo

ביקורת במשטרה: למה שלושה צוותים מטפלים בחקירת הרוצח הסדרתי?

9

"חבל שלא נתנו את הטיפול לצוות של להב 433", טען קצין בכיר, שביקר את חקירת מקרי הרצח שבהם חשוד פיודור בייז'נרי, "מעניין אותם יותר אישי ציבור". המשטרה: "איתור החשוד מדבר בעד עצמו"

יוסי אלי
יוסי אלי05/05/2016 - 07:53
החשוד כרוצח סדרתי בבית המשפט: "לא עשיתי את זה, מתגעגע לילדיי"צילום: ערן גילווארג

בעוד נמשכת חקירתו של פיודור בייז'נרי, החשוד באונס וברצח של ארבע נשים, גורמים במשטרה מותחים ביקורת על האופן שבו מתנהלת החקירה, ובעיקר על הרכב צוות החקירה המיוחד הארצי שפועל לפענוח ארבעת המקרים. ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה, ניצב מני יצחקי, החליט לפני כחודש וחצי – סמוך למעצרו של בייז'נרי – על הקמת הצוות הארצי, שמורכב משלושה צוותי חקירה מיוחדים (צח"מ) ממחוז חוף, ממחוז תל אביב וממחוז דרום.

"המצב הזה של כמה צוותי חקירה שמטפלים ברוצח סדרתי יוצר בלבול גדול ובלגן", טען קצין בכיר במשטרה, שסבור כי היה ראוי להעביר את החקירה ליחידה הארצית להב 433, המתמחה בחקירות רחבות. "חבל מאוד שלא נתנו את הטיפול לצוות חקירה אחד גדול מתוך להב 433", הוסיף, "בשביל מה היחידה הזו הוקמה אם לא בשביל מקרה של רצח סדרתי?".

פיודור בייז'נרי
פיודור בייז'נרי צילום: עיבוד תמונה

"צוות חקירה אחד של להב היה יכול להיות ייעודי לכך", הוסיף גורם אחר במשטרה. "חבל מאוד שכך לא נהגו במשטרה במקרה הזה, אבל את להב כנראה מעניין יותר להתעסק באישים ציבוריים או ארגוני פשיעה, ופחות ברוצחים סדרתיים".

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "החקירה מנוהלת על ידי צוות חקירות מיוחד ארצי. השיקולים לבחירת מבנה הצוות החוקר הינם מקצועיים גרידא ואין מקומם להיות נידונים בתקשורת. בצח"מ הארצי שותפים חוקרים מכל המחוזות הרלוונטיים לחקירת מקרי הרצח והאלימות נגד אותן קורבנות. פיצוח החקירה והעובדה שהחשוד ברצח אותר מדברת בעד עצמה".

עוד באותו נושא: