logo

אסירים ינקו את הכבישים לקראת החג

44

כ-200 אסירים לא מסוכנים יעבדו בניקוי צדי הדרכים, תחת פיקוח השב"ס. ראש מערך התעסוקה בשב"ס: "כך נרביץ בהם ציונות"

מערכת וואלה12/09/2006 - 08:13
כלא
כלאצילום: מערכת וואלה

כ-200 אסירים ינקו את כבישי הארץ לקראת החג. משירות בתי הסוהר נמסר כי האסירים אינם מסוכנים לציבור ובמהלך מאסרם הם יוצאים לחופשות מדי פעם. בעיתון "מעריב" דווח כי ההחלטה לשלב אסירים בניקיונות לכבוד החגים התקבלה על ידי נציבות בתי הסוהר ומנכ"ל מעצ, המתכננת לאסוף את הפסולת מצדי הכבישים.

ניסים קשי, ראש מערך התעסוקה של השב"ס, אמר כי "מדובר באסירים שסומכים עליהם". עם זאת הוא הוסיף, על האסירים יפקחו קציני תעסוקה וקציני ביטחון של השירות על העבודות. האסירים ילבשו גופיות לבנות שעליהן יהיה רשום שב"ס ו"מעצ".

קשי אמר כי זו הפעם הראשונה שאסירים יוצאים למבצע בסדר גודל כזה, והוסיף כי "הם ישמחו לעשות למען החברה ואנחנו 'נרביץ' בהם כך ציונות". זו אינה הפעם הראשונה שבה אסירים מגויסים לעבודות למען הציבור: במהלך המלחמה בצפון נרתמו חלק מהם לעבודת ניקוי המקלטים באזור.