logo

2 הרוגים בשריפה על צוללת גרעינית רוסית

5

התלקחות רכיב אלקטרו-מכני הובילה לשריפה על סיפון צוללת הצי הרוסי הצפוני. המתקן להגנת הכור הגרעיני הופעל ואין חשש לדליפה

רויטרס07/09/2006 - 10:26
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

שני אנשי צוותה של צוללת גרעינית מן הצי הרוסי נהרגו בשריפה שפרצה על סיפונה. בחיל הים הרוסי דיווחו כי אין חשש לדליפה גרעינית. ה[[צוללת]] עגנה צפונית לחצי האי ריבאצ'י סמוך לגבול עם פינלנד כשהאש פרצה, והיא נגררת עתה לנמל וודיאיבו, שהוא בסיס ימי לצוללות רוסיות בים ברנטס, שלוחה של הים הארקטי מצפון לחלק האירופי של רוסיה.

מקור בחיל הים הרוסי אמר כי "הדלקה החלה בשל התלקחות רכיב אלקטרו-מכני, וכובתה בחצות. המתקן המגן על הכור הגרעיני הופעל מיד ואין כל חשש לזיהום [[רדיואקטיבי]]".

בצי הצפוני של רוסיה חלה שרשרת ארוכה של תאונות בשנים האחרונות. בחמורה שבהן בשנים האחרונות טבעה בים בארנטס לפני שש שנים הצוללת קורסק, בתאונה בה נהרגו כל 118 אנשי הצוות שהיו על סיפונה. בשנה שעברה נאלץ הצי הבריטי לסייע בהצלת צוותה של צוללת רוסית קטנה שעלתה על שרטון באוקיינוס השקט.