logo

אולמרט שוקל סבב תיקים בממשלה

59

"מעריב": ראש הממשלה מקיים התייעצויות בנוגע להמשך דרכה של הקואליציה. בתוכנית: פרס לנשיאות, פרץ משנה לרה"מ וברק לביטחון

מערכת וואלה03/09/2006 - 05:55
ראש הממשלה אהוד אולמרט )עמוס בן גרשום)
ראש הממשלה אהוד אולמרט )עמוס בן גרשום)צילום: לשכת העיתונות הממשלתית

ראש הממשלה אהוד אולמרט שוקל לבצע שינויים דרמטיים בהרכב הקואליציה. בימים האחרונים הוא ומקורביו מקיימים דיונים רבים, לא רשמיים, בניסיון לראות האם ניתן לבנות הרכב חדש לקואליציה, כך מדווח במעריב. בתוך כך, יבוצע סבב תיקים בין שרי הממשלה. עם זאת, התכנונים נמצאים עדיין רק בשלבי ההתייעצות.

על פי אחד התסריטים, שמעון פרס יחליף את משה קצב בבית הנשיא, עמיר פרץ יקבל תפקיד של המשנה לראש הממשלה וראש הקבינט החברתי כלכלי. במצב כזה, אהוד ברק יהיה אחד המועמדים למשרד הביטחון, למרות התנגדותו של פרץ. אם פרץ יסרב ויפרוש מהממשלה, יתפנה מקום לאביגדור ליברמן וישראל ביתנו.

גם יהדות התורה צפויה להיכנס לקואליציה, ושמו של דן מרידור כמועמד לתפקיד שר עולה שוב. במקרה שם הקמת ממשלת חירום יקראו לדגל גם הליכוד ובנימין נתניהו.