logo

הקיבוץ הדתי קורא לחתום על כרטיסי תרומת אברים

18

היוזמה של המרכז להשתלות והקיבוץ הדתי, נועדה להתגבר על המחסום הפסיכולוגי של הציבור הדתי לתרום אברים

מערכת וואלה05/07/2006 - 15:45
לוגו אדי - המרכז הלאומי להשתלות איברים
לוגו אדי - המרכז הלאומי להשתלות איבריםצילום: מערכת וואלה

הקיבוץ הדתי מתגייס להעלאת המודעות לחשיבות החתימה על כרטיס "אדי" לתרומת איברים. לשם כך הקדישו לאחרונה הרבנים של קיבוצי התנועה ורבני הישיבות והמדרשות, את דרשותהם להיבטים ההלכתיים והמעצורים הדתיים והפסיכולוגיים המונעים מהציבור להצטרף למטרה חשובה זו של הצלת חיים, וקראו לציבור להצטרף ל"אדי".

"יש להוריד מסדר היום את כל הטענות הפסאודו-מיסטיות המונעות תרומת איברים, להסביר שנתינת חיים לאחר המוות הוא ערך עצום, שזאת אחת המצוות המעטות שאדם יכול לקיים אחר מותו", אמר הרב אלי כאהן, העומד בראש מדרשת הבנות בקיבוץ עין צורים.

המאמץ הוא פרי שיתוף של הקיבוץ הדתי עם המרכז להשתלות במשרד הבריאות. כמו כן, ביטאון התנועה, "עמודים", הוקדש לנושא ופורסמו בו מאמרים הלכתיים ורפואיים, וסיפורים אנושיים על אנשים שתרמו או נתרמו.

הקיבוץ הדתי קרא לראשי קהילות ולתנועות התיישבות להתגייס להעלאת החשיבות של תרומת איברים. בקריאה צוטט משפט של חז"ל: "כל המקיים נפש אחת בישראל, כאילו קיים עולם שלם".