logo

אולמרט: ביטחון שדרות חשוב מרווחת עזה

104

ראש הממשלה אמר בכנס קיסריה כי ישראל תמשיך לבצע חיסולים של פעילי טרור, גם במחיר של פגיעה בחפים מפשע

מערכת וואלה23/06/2006 - 00:03
ראש הממשלה אהוד אולמרט עם זאב ביילסקי יור הסוכנות היהודית (ששון תירם)
ראש הממשלה אהוד אולמרט עם זאב ביילסקי יור הסוכנות היהודית (ששון תירם)צילום: יח"צ - חד פעמי

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, חזר והדגיש אמש כי ישראל תמשיך לבצע חיסולים בתוך עזה. "הממשלה תמשיך לבצע סיכולים כנגד פיגועי טרור מתוכננים, וכנגד כל מי שמעורב לפגוע באזרחינו: יורה קסאמים, מכין מטענים ומשלח מתאבדים". בנאומו במושב הסיכום של כנס קיסריה, אמר ראש הממשלה כי "המלחמה בטרור תימשך ללא היסוס ובמלוא התקיפות. בשיקול דעת, אחריות, קור רוח וזהירות, אבל גם בנחרצות".

אולמרט שב והתנצל על הפגיעה באזרחים חפים מפשע בעזה ובחאן יונס. "מי כמונו מכיר את כאב השכול הזה, וכואב את אבדן הקרבנות התמימים הללו". עם זאת, אמר ראש הממשלה כי "ביטחונם וחייהם של אזרחי שדרות חשובים יותר מרווחתם של אזרחי עזה".

אולמרט, שחזר הערב מפגישה ידידותית בנוכחות אבו מאזן, הדגיש כי "רק אם יתברר שאין פרטנר ננקוט בצעדים הנדרשים לנו להבטחת אופיה היהודי של מדינת ישראל". לדבריו, יש לחתור לקידום מפת הדרכים.