logo

אפרים ארליך הוא הקצין שקיבל חסינות מוועדת זיילר

16

מפקד היחידה המרכזית של אגף התנועה, שכונה עד היום "מיסטר איקס", מסר מיעד בפרשת פריניאן, לאחר שקיבל חסינות מהעמדה לדין

מערכת וואלה22/06/2006 - 07:12
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

הקצין שביקש מפרקליט המדינה חסינות מפני העמדה לדין בתמורה למסירת מידע לוועדת זיילר על שחיתות במשטרה הוא סגן ניצב אפרים ארליך. כך נחשף הבוקר בקול ישראל.

ארליך, שכונה עד היום "מיסטר איקס", התמודד בעבר על תפקיד מפקד היחידה המרכזית במחוז הדרום, אך הפסיד ליורם לוי. כיום הוא מכהן כמפקד היחידה המרכזית של אגף התנועה.

שלשום העיד בחשאי לפני ועדת זיילר וסיפר על דברים ששמע מקציני משטרה בכירים בעניין פרשת פריניאן. ארליך ביקש וקיבל מפרקליטות המדינה חסינות מפני העמדה לדין משמעתי או אחר. במשרד המשפטים מסרו כי לא היו חידושים בעדותו.

מקורביו של הקצין, המוכר בכינוי "קרמשניט", אמרו כי מאבקו לחשיפת פרשת פריניאן פגע קשות בקידומו, אף שמדובר בקצין מצטיין.