logo

מתאבקי הסומו כבשו את ירושלים

30

משלחת מתאבקי סומו מיפן הגיעה לביקור היסטורי בישראל במטרה לעודד את היחסים בין המדינות. שר התיירות הרוויח קימונו

מערכת וואלה04/06/2006 - 14:41
מסיבת עיתונאים  שר התיירות יצחק הרצוג ומשלחת לוחמי הסומו מיפן (ששון תירם )
מסיבת עיתונאים שר התיירות יצחק הרצוג ומשלחת לוחמי הסומו מיפן (ששון תירם )צילום: יח"צ - חד פעמי

משלחת של מתאבקי [[סומו]] מ[[יפן]] הגיעה לביקור היסטורי בישראל, ונפגשה עם שר התיירות, יצחק (בוז'י) הרצוג. מטרת הביקור, שנערך תחת הכותרת של אהבה, פיוס ושלום, היא לעודד את התיירות בין יפן לישראל ולחזק את היחסים בין המדינות. המתאבקים ישהו בישראל במהלך השבוע הקרוב ובמהלכו יבקרו בירושלים ובים המלח. בנוסף הם עתידים לקיים אימון סומו לילדים בחוף הים בתל אביב.

במסיבת עיתונאים שהתקיימה לרגל הגעת שלושה עשר המתאבקים, בהשתתפות שגריר יפן בישראל, יון יוקוטה, ושגריר ישראל ביפן, אלי כהן, הודיע הרצוג: "מדינת ישראל חיכתה זמן רב לרגע בו היא תוכל לארח מועדון יוקרתי ומכובד של לוחמי סומו, שהוא אחד מענפי הספורט הותיקים והמכובדים בעולם. אנו גאים בכם ורואים בכם שגרירים של שלום".

השר הביע תקווה שעם תום הביקור לא יהיה ילד ישראלי שלא יכיר את לוחמי הסומו, ושהאהבה לסומו תהיה נחלתו של כל אחד ואחת בישראל. במהלך מסיבת העיתונאים העניק בכיר מתאבקי המשלחת את ה[[קימונו]] האישי שלו, לבוש הסומו המסורתי, לשר הרצוג.