logo

מתנחלים חסמו דרכם של תלמידים פלסטינים

62

ילדי אום-טובא עוכבו במשך שעות בדרכם לביתם, לאחר שצה"ל והמשטרה סירבו ללוות אותם. בסוף נאלצו לצעוד 10 ק"מ בדרך עוקפת, מפחד המתנחלים

מערכת וואלה03/05/2006 - 19:31
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

כעשרה תלמידים פלסטינים עוכבו במשך שעות בדרכם לביתם, לאחר שמתנחלים ממעון הציבו מחסומים בשביל המוביל מבית הספר בא-טואני לביתם באום טובא. בסופו של דבר, משלא קיבלו ליווי מהצבא או מהמשטרה, נאלצו ללכת בדרך עוקפת - שאורכה 10 ק"מ - פי שלושה מהדרך בה היו אמורים ללכת.

מארגון "תעאיוש" נמסר למערכת וואלה! חדשות, כי המשטרה והצבא הטילו את האחריות לליווי ולפינוי המחסום הבלתי חוקי אחד על השני. נכון לשעות הערב, הדרך עדיין חסומה.

הילדים, בהם כמה בני שש, המתינו במשך שעות לליווי של צה"ל, ומשזה בושש לבוא, עשו את הדרך בליווי מתנדבים בינלאומיים.

מארגון תעאויש נמסר: "אנו רואים בחומרה רבה את ההסלמה האחרונה של מתנחלי מעון והתעלמות צה"ל והמשטרה מהחוק. אנו קוראים לרשויות החוק לעשות את מלאכתם ולהסיר את החסימה ולאפשר מעבר תקין של הילדים מבית-הספר וחזרה ללא שיהוי".

בשבת שעברה הקיפו כ-70 מתנחלים את ג'יפ הליווי של צה"ל, ועיכבו אותו כשעה. כמה מתנחלים אף יידו ביצים וקרשים על החיילים. מאז איש מהמתנחלים לא נעצר.