logo

דו”ח הטרור: מנהיגי אל-קאעדה נחלשו

14

דו"ח משרד החוץ האמריקאי קובע שאיראן היא המדינה הפעילה ביותר בתחום הטרור. בשנה שחלפה היו בעולם 11 אלף התקפות טרור

מערכת וואלה29/04/2006 - 00:02
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

דו"ח של משרד החוץ בוושינגטון קובע, כי איראן היא המדינה הפעילה ביותר בתחום הטרור, וכי היא מעורבת ישירות בתכנון פיגועים ובמימונם. לפי הדו"ח, הממשל ב[[טהרן]] תומך באירגונים הקיצוניים הפלסטינים, ב[[חיזבאללה]] ובקבוצות טרור בעיראק. מדינות אחרות התומכות בטרור הן סוריה, לוב, סודן, [[קובה]] וצפון קוריאה.

מהדו"ח השנתי של הממשל לענייני טרור עולה, כי בשנה שעברה היו בעולם כ-11 אלף התקפות טרור ונהרגו בהן 14 אלף בני אדם. שליש מההתקפות היו בעיראק.

עוד נאמר בדו"ח, כי מנהיגי אל-קאעדה איבדו מקצת מיכולתם לשלוט ברשת הטרור בשנה שעברה, בעקבות מעצרם של כמה בכירים וחיסולם של אחרים. עם זאת, אל-קאעדה מוסיף להיות ארגון הטרור המסוכן ביותר במערב.

"אל-קאעדה איננו אירגון הטרור שהיה לפני ארבע שנים", נכתב בדו"ח, "יכולת ההסתגלות של האויב, משמעותה שצפויים עוד כמה מעגלי פעולה ותגובה לפני שתוצאות המלחמה בטרור תהינה ברורות".