logo

המן גר בתל אביב, ושתי בצפת

38

בישראל 2006 חיים שלושה תושבים העונים לשמו של המן הרשע, 3 נשים הנקראות על שמה של ושתי ו-5 מתהדרות בשם אסתר המלכה

מערכת וואלה13/03/2006 - 07:20
אילוסטרציה פורים
אילוסטרציה פוריםצילום: ShutterStock

ושתי והמן חיים וקיימים גם בישראל של שנת 2006. ערב [[פורים]] מתברר שיש כאלו שהשמות המופיעים ב[[מגילת אסתר]] מצאו חן בעיניהם והחליטו לקרוא לידיהם על שם [[המן]], [[ושתי]] ואסתר המלכה.

"ידיעות אחרונות" מדווח, כי מנתוני מנהל האוכלוסין במשרד הפנים עולה שבישראל חיים כיום שלושה תושבים ששמם הוא המן, למרות הקונוטציות השליליות הנלוות לשם. שניים מההמנים, הם ילדים בני 7 ו-12. אחד מהם מתגורר בתל אביב, והאחרים בבאר שבע.

שלוש נשים בישראל נושאות את שמה של ושתי. אחת מהן, ושתי ברוקס, בת ה-14, מתגוררת בצפת. "החלטנו לקרוא לה כך בגלל שאהבנו מאוד את השם וללא קשר לחג הפורים", אמר אביה, מיכאל. "מבחינתנו ושתי היא המלכה".

על פי נתוני משרד הפנים שמן של לא פחות מחמש ישראליות כיום הוא אסתר המלכה (במינוח המלא, יש להדגיש). 844 ישראליות אחרות עונות לשם אסתר מלכה, ללא ה"א הידיעה. לעומת זאת, בישראל אין ולו אזרח אחד ששמו הוא אחשוורוש.

ראש מנהל האוכלוסין במשרד הפנים, ששי קציר אמר, כי "מאחר שחוק השמות אינו אוסר מתן שם שאין בו פגיעה ברגשות הציבור ניתן למצוא בישראל מגוון של שמות המתקשרים, בין היתר, גם לחגים".