logo

הפוליגמיה בדרך לאישור בצ’צ’ניה

126

הסיבה: בגלל המלחמה יש יותר נשים מגברים. ברוסיה שוקלים לאמץ את היוזמה, ולפתור את בעית הרווקות: יותר מ-10 מיליון נשים לבד

מערכת וואלה15/01/2006 - 00:02
אילוסטרציה כלה
אילוסטרציה כלהצילום: Artoday

לפי הצעת חוק ב[[צ'צ'ניה]] ביוזמתו של ראש הממשלה, רמזאן קאדירוב, גברים יורשו לשאת כמה נשים. זאת, לאחר שגברים רבים איבדו את חייהם במלחמה באזור, וכעת מאזן הגברים-נשים במדינה הופר.

ברשת ה-BBC דווח, כי המנהיג הצ'צ'ני הפרו-רוסי אמר את הדברים לתחנת רדיו רוסית. החוק הרוסי אוסר [[פוליגמיה]], אך האיסלאם מאפשר לגבר לשאת כמה נשים שיחפוץ.

קאדירוב סיפר שמספר הנשים גדול ממספר הגברים במדינה ב-10%, ולכן הגברים יוכלו לשאת כמה נשים שירצו, על מנת לאזן את התאים המשפחתיים בצ'צ'ניה.

מנהיג המפלגה האולטרה-לאומית ליברלית-דמוקרטית (LDPR) ברוסיה, הציע שהחוק החדש ייושם בכל רחבי רוסיה, כיוון שמצב הרווקות במדינה לא מזהיר: 10 מיליון נשים לא נשואות.