logo

אל קאעדה מאיים לתקוף בקרוב בישראל

146

ארגונו של זרקאווי לקח אחריות לפיגועים בירדן, ואיים: "ירדן מהווה אזור חיץ של ישראל. לוחמי הקודש יתקפו בקרוב את ישראל"

מערכת וואלה12/11/2005 - 00:01
אבו מוסעב אזרקאווי פעיל אל קעאדה בעיראק
אבו מוסעב אזרקאווי פעיל אל קעאדה בעיראקצילום: מערכת וואלה

ארגון אל-קאעדה בעיראק, בראשותו של אבו מוסעב אל זרקאווי, שיגר איום כלפי ישראל. בהודעה שפירסם הארגון באתר אינטרנט, נכתב: "ירדן, המהווה אזור חיץ של ישראל, נמצאת בטווח האיומים של הארגון. לא ירחק היום בו לוחמי הקודש יתקפו את ישראל".

הארגון דיווח, כי שלושה עיראקים ואשתו של אחד מהם, הם אלו שביצעו את שלושת הפיגועים במלונות בעמאן. בהצהרה נכתב כי "קבוצה של פעילים, החפצים במות קדושים, הוציאו את הפיגועים לפועל. הם כללו את שלושת הגברים ואת האישה שרצתה להתלוות לבעלה בדרך למות הקדושים".

כמו כן נכתב, כי הם החליטו להשתמש בחגורות נפץ כדי להיות מדוייקים יותר, וכדי לגרום כמה שיותר נזק. המתאבדים היו כולם עיראקים, ושמותיהם פורסמו בהצהרה.