logo

פרס דן עם נציגי האיחוד על עתיד מעבר רפיח

7

המשנה לראש הממשלה העביר לידי נציג האיחוד טיוטת הסכם. העיתון "אל-אהראם": המעבר ייפתח היום זמנית לרגל תום חג הקורבן

מערכת וואלה06/11/2005 - 09:52
שמעון פרס חולצה שקופה
שמעון פרס חולצה שקופהצילום: בוצ'צ'ו

המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, נפגש בלשכתו עם משלחת של האיחוד האירופי, לדיון בתפקוד נציגי האיחוד שיוצבו במעבר רפיח. ראש המשלחת האירופית, מרק רוט, קיבל לידיו מפרס טיוטת הסכם. המו"מ על ההסכם יימשך הערב.

מחר תצורף גם משלחת פלסטינית לדיונים. בקול ישראל דווח, כי רוט אמר בפתח הישיבה, כי האיחוד מעוניין שישראל תזכה בביטחון מלא במעברים והפלסטינים ייהנו מחופש תנועה. העיתון המצרי "אל-אהראם" מדווח היום, כי המעבר ייפתח היום זמנית בעקבות סיום "חג הקורבן".

שר הביטחון, שאול מופז, הבטיח אמש כי ישראל תעשה כל מאמץ להקדים ולפתוח את מעבר רפיח. השר מופז אמר בתום ביקורו בוושינגטון, כי אם יסוכמו הנהלים במעבר בשבועיים הבאים, ייפתח המעבר.