logo

הדולר היציג נחלש קלות ל-4.596 שקלים

1

גיפט: "רק עלייה דרמטית של הדולר בעולם ויציאת זרים עלולות לגרום לפיחות"

נתן שבע07/10/2005 - 12:29
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

המטבע האמריקאי לא מצליח לחצות את רמת ה-4.61 שקלים ולאחר המהלך האחרון שביצע, הוא מוסיף להיחלש שוב, אם כי בשיעור קל. הדולר היציג איבד היום 0.04% לרמה של 4.596 שקלים. היורו עלה ב-0.3% לרמה של 5.554 שקלים.

בעולם נחלש מעט היורו אל מול הדולר, לאחר שזינק אתמול לרמה של 1.218 דולר ליורו. העלייה באה בעקבות דבריו של נגיד הבנק המרכזי של אירופה (ECB), ז'אן קלוד טרישה, בה הצהיר על כוונתו להעלות את ריבית גוש היורו לראשונה מאז 2000, בשל העלייה במחירי הנפט שמשפיעה על האינפלציה.

היום ב-15:30 יפורסמו נתוני דו"ח התעסוקה בארה"ב. הדו"ח עשוי להצביע על כך שכלכלת ארה"ב איבדה 150 אלף משרות בחודש שעבר - ירידה ראשונה מאז חודש מאי 2003, בשל סופות ההוריקן.

בגיפט העריכו, כי נראה שרק עלייה דרמטית של הדולר בעולם ויציאה של משקיעים זרים משוק ההון המקומי עלולות לגרום לפיחות מהיר של השקל. עוד העריך ערן בסון, כלכלן ראשי בגיפט, כי נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, אותת בהעלאת הריבית האחרונה, כי בראש מעייניו עומדת יציבות מחירים וכי אין בכוונתו לתת לה להרים ראש. אי לכך, נראה כי מדיניות הריבית של בנק ישראל תפעל במקביל לזו של ארה"ב ועשויה לספק תמיכה לשקל ברמות אלה.