logo

בבריטניה מודאגים מהסלנג במבחני הבגרות

11

ככל שהתלמידים מבריקים יותר כך רווח יותר השימוש בסלנג בחיבורים. הפדגוגים מטילים את האשמה על הודעות ה-SMS

מערכת וואלה19/09/2005 - 19:15
אילוסטרציה - איש כותב מבחן
אילוסטרציה - איש כותב מבחןצילום: מערכת וואלה

הבודקים של מבחני הבגרות שכתבו התלמידים הבריטים השנה הזדעזעו משפתם של הנבחנים. כמעט ולא היו מבחנים בהם לא השתמשו התלמידים בסלנג באופן שוטף, ממש כמו כל המילים הרשמיות, שאושרו על ידי האקדמיה.

ב-BBC דווח, כי פעלים כמו shouda, gonna, wanna, (המקבילות בעברית ל- 'צה במקום רוצה) הפכו בקרב הנוער לפעלים לגיטימיים, גם בכתיבת חיבורים לבחינות ומאמרים שונים. ומנגד, רבים לא הצליחו לאיית נכון משפטים מיצירותיו של שייקספיר. בנוסף, טעויות רבות שהוגדרו כ"בלתי נסלחות" השתרשו בשפת בני הנוער.

הנתון המפתיע שהדאיג את הבוחנים יותר מכל, הוא שהשימוש בסלנג והטעויות בשפה בלטו בעיקר אצל התלמידים המבריקים, הנבחנים ברמות הגבוהות ביותר. ככל שרמת התלמידים עולה, עולה גם השימוש בקיצורים ובשפה פחות מקובלת.

אנשי משרד החינוך הבריטי אמרו, כי הם חושבים שהתפתחות התופעה באה בעיקר עקב העלייה בשימוש בהודעות טקסט בטלפונים הניידים (SMS). התופעה מוכרת כבר מספר שנים, אך בבחינות של סוף השנה הנוכחית הייתה עליה משמעותית בשימוש בסלנג ובשפת הרחוב. במשרד יחשבו בימים הקרובים כיצד להתמודד עם התופעה.