logo

המדע לא מאמין בעיירת המזל האירית

4

סקיברין, עיירה המפורסמת באחוז הזכיות בלוטו הגבוה של תושביה, לא מתרגשת מקביעתו של פרופ' בריטי שקנה בה 50 כרטיסים ולא זכה

רויטרס11/09/2005 - 12:29
ריצרד ויסמן
ריצרד ויסמןצילום: אסור להשתמש

במשך שנים ידועה העיירה האירית הקטנה סקיברין כמקום שהמזל שורה עליו באופן על טבעי. רצף של זכיות בלוטו זיכה אותו בתואר "המקום הממוזל ביותר במדינה". כעת טוען המדען-קוסם-פסיכולוג-חוקר-על-טבעי הבריטי, ריצ'ארד וויסמן, כי הצליח להוכיח שהמזל הזה לא מוכח מדעית.

פרופסור וויסמן, מאוניברסיטת הרטפורשייר באנגליה, מתעקש כי אין שום דבר מיוחד במזל של העיירה. כדי להוכיח את טענתו, קנה וויסמן 50 כרטיסי לוטו בסקיברין ו-50 אחרים בדבלין. העובדה כי לא זכה לא בעיירה ולא בכרך מוכיחה לדעתו, בדיוק סטטיסטי, כי המזל של סקיברין אינו אלא אגדה עממית.

קביעתו לא הצליחה להעיב על מצב רוחם הטוב של התושבים. "הם לא נראו לי כבעלי אמונות תפלות במיוחד, הם נראו לי בעיקר מאד אופטימים ולבביים", תיאר וויסמן את תושבי בעיירה. "אולם הם אחוזים ברעיון שעיירתם היא מקום ממוזל ביותר". "אני חושד שמה שקרה הוא שאיזה שהוא מקום צריך להצליח במיוחד ויצא שזה סקיברין", נתן וייסמן הסבר מלומד לתופעה.