logo

ארה”ב תעביר רוב אסירי גואנטנמו לארצות מוצאם

1

על פי המו"מ המתנהל כעת, כ-70% מעצורי המחנה יועברו בחזרה למדינותיהם. הפנטגון: "ארה"ב אינה רוצה להיות הסוהר של העולם"

מערכת וואלה07/08/2005 - 11:04
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

ארה"ב מנהלת משא ומתן בעניין העברתם של כ-70% מעצורי מפרץ גואנטנמו לארצותיהם, זאת בניסיון לצמצם באופן משמעותי את מספר "לוחמי האויב" העצורים בידי ארה"ב. בתחילת השבוע שעבר הסכים ממשל בוש רשמית להעביר 110 עצורים ממחנה המעצר בקובה לאפגניסטן.

כמו כן, ארה"ב מקיימת דיונים על העברות דומות גם עם סעודיה ותימן, מדינות שאזרחים רבים שלהן נמצאים במעצר. "ארה"ב אינה רוצה להיות הסוהר של העולם, אבל לדעתנו עדיף להטיל חלק מהמשא על בעלות הברית שלנו", אמר מתיו וקסמן, הממונה על נושא העצירים במשרד ההגנה.

הידיעות על הרצון לצמצם את מספר הכלואים במחנה המעצר שבקובה באות על רקע שמועות גוברות והולכות שבגואנטנמו התרחשו מקרים רבים של התעללות בעצירים שטרם נחשפו.