logo

שריפה פרצה באסדת קידוח נפט בהודו

2

כ-300 איש היו על מתקן קידוח הנפט הגדול, בחופה המערבי של הודו, כשזו עלתה בלהבות. מסוקי החילוץ לא הצליחו להגיע למקום

מערכת וואלה27/07/2005 - 19:24
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

שריפה פרצה במתקן קידוח נפט גדול בחופה המערבי של הודו. יש חשש להרוגים רבים. שר הנפט ההודי, מני שנקר אייר, אמר כי יותר מ-300 בני אדם היו על האסדה וגורלם אינו ידוע. "הייתה לנו שריפה גדולה והמתקן נהרסה לחלוטין", אמר השר.

את תחנת הקידוח מפעילה חברה ממשלתית הודית והיא מפיקה 100 אלף חביות נפט ביום, חצי מתפוקת הנפט של הודו. התחנה ממוקמת 160 ק"מ מחוף מומביי, בירת המסחר של הודו. לא ברור איך השריפה פרצה, אולם על פי גורמים מסויימים פגעה ספינת אספקה באסדה.

שני מסוקים של חיל הים ניסו לחלץ פועלים מהתחנה אך הלהבות הגדולות לא איפשרו את החילוץ. הבי.בי.סי דיווח, כי מסוקי חילוץ נוספים שהוזעקו למקום לא הצליחו להגיע בגלל שטפונות באיזור, שנגרמו בשל גשמי מונסון כבדים.