logo

נסיך קטארי הורשע בהדחת קטינות לזנות בצ’כיה

14

קרוב של שליט קטאר שילם לנשים שיציעו לנערות מתחת לגיל 15 כסף כדי שישכבו איתו. צ'כיה סירבה לאפשר לו לעמוד לדין בקטאר

מערכת וואלה31/05/2005 - 12:42
האמיר חמאד בן חליפה אל תאני שליט קטאר
האמיר חמאד בן חליפה אל תאני שליט קטארצילום: מערכת וואלה

נסיך קטארי הורשע בצ'כיה בבעילת קטינות ונדון ל-30 חודשי מאסר. חמיד בן עבד אל-סאני אל-תאני נשפט בפראג לאחר ששופט צ'כי דחה את בקשתה של קטאר לשלוח אותו הביתה לקטאר כדי שיעמוד לדין שם.

אל-תאני נמצא אשם בקיום יחסי מין תמורת תשלום עם ארבע נערות בנות פחות מ-15 בין 2001 ל-2004. הוא נעצר לאחר שאחת הנערות סיפרה לאמה על ההצעה המגונה. בכירים בצ'כיה הודו שסירובם להתיר לאל-תאני לשוב לקטאר עשוי לפגוע ביחסים בין שתי המדינות, ביניהן אין הסכם הסגרה רשמי.

אל-תאני מתגורר בצ'כיה כאזרח פרטי זה עשר שנים ואינו נהנה מחסינות דיפלומטית. הרשויות בצ'כיה האשימו אותו בארגון הבאתן של נערות צעירות לביתו למטרת קיום יחסי מין. על פי כתב האישום, הוא שילם לנשים צ'כיות כדי שיציעו לנערות ברחוב 2,000 קרונות צ'כיות (368 ¤) כדי שיבואו לביתו ויקיימו אתו יחסי מין.

הנשים, שתוארו על ידי השופט כ"אשמות וקורבנות כאחד" קיבלו על פי הטענה 1,000 קרונות על כל נערה שהביאו. אל-תאני נעצר אשתקד ובילה 10 חודשים במעצר בהמתנה למשפטו.