logo

רוסיה: סיכלנו פיגוע בחגיגות הניצחון על הנאצים

13

שירותי הביטחון הפדרליים הודיעו כי הפיגוע היה אמור להתבצע באמצעות טון חומר נפץ וחומרים כימיים שהוטענו על משאית

רויטרס05/05/2005 - 20:57
שוטר רוסי בזירת פיגוע ההתאבדות במוסקבה צילום מסקאיי
שוטר רוסי בזירת פיגוע ההתאבדות במוסקבה צילום מסקאייצילום: מערכת וואלה

שירותי הביטחון הפדרליים ברוסיה הודיעו, כי סיכלו מתקפת טרור שהיתה מתוכננת להתרחש בחגיגות הנצחון על גרמניה הנאצית. על פי ההודעה, היתה אמורה ההתקפה להתבצע באמצעות משאית עמוסה בחומרי נפץ במשקל כטון וחומרים כימיים.

המשאית נמצאה סמוך לבירת צ'צ'ניה, גרוזני. דובר מטעם כוחות הביטחון מסר, כי "המשאית הית מוכנה לחלוטין לפיצוץ. הדבר היחיד שנותר הוא להושיב מחבל מתאבד ליד ההגה ולהפעיל את המתג". שני בני האדם שנהגו במשאית נעצרו והובלו לחקירה.

על המשאית נמצא גם חומר דמוי ציאניד. החומר שאינו מיוצר ברוסיה או באחת ממדינות ברית המועצות לשעבר, הובא ככל הנראה מאחת ממדינות ערב. מומחים ציינו כי גרמים בודדים מהחומר עלולים להרוג עשרות אנשים.