
מנכ"לית משרד החינוך, רונית תירוש, תיפגש היום עם סמנכ"ל המשרד לענייני כוח אדם בהוראה, מנחם כהן, כדי לגבש את הרשימה הסופית של 4,500 מורים המיועדים לפיטורים. במהלך השבוע יחל משלוח מכתבי זימון לשימוע למורים אלה, שיוכלו לטעון נגד פיטוריהם לפני ההחלטה הסופית על כך. מכתבי הפיטורים עצמם יישלחו לא יאוחר מה-31 במאי.
שרת החינוך, לימור לבנת, קוראת לארגוני המורים לחזור מיד לשולחן המו"מ, כדי להגיע להסכמות על יישום המלצות ועדת דברת וכך לצמצם את מספר המפוטרים. בקול ישראל דווח, כי לבנת הציעה למורים הסדר חלופי, שבמסגרתו יוותרו המורים על השתלמויות ונופשונים וכך יאפשרו להפחית את מספר המפוטרים ל-2,000 בלבד. המורים דחו הצעה זאת.
לפני תחילת חופשת החג שלחה תירוש מכתב לראשי הארגונים, בו קראה להם לחזור למשא ומתן ובתמורה ישעה המשרד את הליך הפיטורים בשבועיים. ראשי הארגונים לא נענו להזמנה.
לדברי מזכיר הסתדרות המורים, יוסי וסרמן, ישובו המורים למו"מ אם יבטל משרד החינוך את הליך הפיטורים. "ההליך הזה יאמלל משפחות רבות וארגוני המורים ילוו את המורים לוועדות השימוע, במקום לנהל מו"מ", אמר וסרמן.