
בבורסות שבוול סטריט נסחרים מדדי המניות במגמה מעורבת, כשברקע עלייה נוספת במחירי הנפט הגולמי. מדד נאסד"ק יורד ב-0.3% על רקע ירידות שערים במניות השבבים והטלקום. מדד דאו ג'ונס נסחר ללא שינוי. מחירה של חבית נפט גולמי עולה ב-31 סנט ל-56.71 דולר.
חברת סינרון דיווחה כי החתמים מימשו כמעט 90% מהאופציה שניתנה להם בהצעת המכר לרכישת עד 1.05 מיליון מניות נוספות במחיר של 28 דולר למניה, מבעלי החברה. בהצעת המכר המקורית רכשו משקיעים מבעלי החברה ובראשם היו"ר שמעון אקהויז, המנכ"ל משה מזרחי וסמנכ"ל הטכנולוגיות ד"ר מייקל קריינדל, 7 מיליוו מניות תמורת כ-196 מיליון דולר. היום נמסר כי החתמים בהנפקה מימשו אופציה לרכישה של כ-937.8 אלף מניות נוספות תמורת כ-26.3 מיליון דולר. מניית סינרון מגיבה להודעה בעלייה של 1.3% ל-30.4 דולר.
אם סיסטמס הודיעה על השלמת שלב תמחור האג"ח להמרה, שהיא מציעה למשקיעים בהיקף של עד 100 מיליון דולר. אם סיסטמס תגייס 75 מיליון דולר בהנפקה של אג"ח להמרה ל-20 שנה. מחיר המימוש נקבע על 28.46 דולר גבוה ב-26% מהמחיר בו נסחרה המניה אמש בנאסד"ק, אולם גבוה ב-9.2% בלבד, מהמחיר בו נסחרה אם סיסטמס רק לפני כשבוע וחצי.
האג"ח נושאות ריבית שנתית של 1%, ולמשקיעים ניתנה תחנת יציאה בעוד חמש שנים, בה יוכלו לפדות את האג"ח תמורת 100% מערכן. לחתמים הוענקה האופציה לרכוש מהחברה אג"ח נוספות להמרה בהיקף של עד 25 מיליון דולר, לפי תנאי הגיוס המקוריים. מניית אם סיסטמס יורדת כעת ב-1.4% ל-22.3 דולר.
אתמול נמשך המאבק בין שתי ענקיות התוכנה לעסקים אורקל ו-SAP, על רכישת המתחרה של ריטליקס - ריטק. אתמול העלתה אורקל את הצעתה לרכישת ריטק ב-25% אל מעבר להצעה של SAP. ריטקס וריטליקס מפתחות פתרונות תוכנה בשוק התוכנות לנקודות מכירה בחנויות וברשתות קמעוניות. על רקע המאבק בין שתי ענקיות התוכנה, העריכו לאחרונה בוול סטריט כי המפסידה עשויה להתנחם ברכישת ריטליקס.
מניית ריטליקס סבלה בימים האחרונים מירידה של כ-9% על רקע מימושי רווחים, לאחר שעלתה מתחילת השנה ב-16%. היום עולה המניה ב-1.3% ל-24.3 דולר, ביום חיובי שני ברציפות.
בית ההשקעות האמריקאי Wachovia חזר אתמול על המלצת "תשואת יתר" למניית טבע. להערכת האנליסטים צפויה תרופת הקופקסון שלה לטיפול בחולי טרשת נפוצה, ליהנות מתווית האזהרה החדשה, שתודבק מעתה לתרופה המתחרה של ביוג'ן איידק אבונקס. את האזהרה תאלץ ביוג'ן איידק להוסיף, לאחר שמינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) הזהיר, כי במקרים נדירים נוצרו בעיות בתפקוד הכבד, בקרב חולים שנטלו את האבונקס. טבע עולה ב-0.2% ל-30.2 דולר.
בגזרה המקרו כלכלית, פורסם עוד בטרם פתיחת המסחר כי מחירי היבוא בארה"ב עלו בפברואר בשיעור גבוה במעט מהצפוי של 0.8%, על רקע עלייה של 3.9% במחיר הנפט הגולמי. בוול סטריט ציפו לעלייה של 0.7%, בהמשך לעלייה של 0.9% שנרמה במחירי היבוא בינואר.
במהלך המסחר תפרסם אוניברסיטת מישיגן את מדד אמון הצרכנים לאמצע מארס, אשר צפוי להצביע על עלייה באמון הצרכנים לרמה של 94.9 נקודות, מרמה של 94.1 נקודות שנרשמה בסוף פברואר.