logo

נסראללה: לא נפגע באבו מאזן

12

מזכ"ל חיזבאללה הבטיח כי ארגונו יתמוך בפלסטינים אם יחליטו על הפסקת אש, ולא ייזום פעולות טרור להפרתה. הכחיש קשר לארגוני טרור בעיראק ובמדינות אחרות

מערכת וואלה18/02/2005 - 00:02
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

מזכ"ל חיזבאללה, השייח חסן נסראללה, אמר אמש כי העביר מסר ליו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, לפיו לא ייזום ניסיון התנקשות בו. כך דווח בערוץ 2.

נסראללה, שנשא נאום בביירות, אמר כי ארגונו לא ייזום פעולות טרור להפרת הפסקת האש. "מי שמחליט הם הפלסטינים עצמם", אמר. "אם הם יחליטו על רגיעה, אנחנו נתמוך בה. אם הם יחליטו על הסלמה והתנגדות, זה עניינם, ואנחנו נתמוך בהם".

גורמים מדיניים ובטחוניים ברשות הפלסטינית אמרו בשבוע שעבר, כי חיזבאללה עושה כל מאמץ כדי להוציא לפועל פיגוע שיסכל את הפסקת האש בין ישראל לפלסטינים. לפני פסגת שארם, הביעו גורמי בטחון בישראל חשש כי ארגוני הטרור, ובראשם חיזבאללה, ינסו להתנקש בחייו של אבו-מאזן.

בגלי צה"ל דווח, כי נסראללה הכחיש בנאומו כל קשר לארגוני טרור בעיראק ובמדינות אחרות. מנהיג מקומי בעיראק הודיע לפני כחודש על מעצר 16 חברי חיזבאללה, אך בארגון הכחישו כל קשר אליהם.