logo

דאגה מגל אנטישמיות ברוסיה

44

בסוף השבוע הותקף במוסקבה יהודי בידי גלוחי ראש, ולפני כחודש חוללו 40 מצבות בבית קברות יהודי בסנט פטרסבורג. בישראל שקלו לזמן את השגריר הרוסי לשיחה אך חששו מהעמקת משבר הטילים

מערכת וואלה20/01/2005 - 08:33
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

במשרד החוץ גוברת הדאגה מגל אנטישמיות נגד יהודי רוסיה. בגלי צה"ל דווח, כי בסוף השבוע האחרון הותקף במוסקבה יהודי על ידי שישה גלוחי ראש, ולפני כחודש חוללו 40 מצבות בבית קברות יהודי בסנט פטרסבורג.

מקורביו של שגריר ישראל ברוסיה מגנים בחריפות את הטיפול של השלטונות במוסקבה נגד גילויי האנטישמיות. אחד מהם אמר, כי "לפעמים נדמה לנו, שאנחנו מתמודדים מול שיכורים". עוד דווח, כי בירושלים אף שקלו לזמן את השגריר הרוסי בישראל לשיחת נזיפה, אך הפגישה נדחתה מחשש לפתיחת חזית שנייה מול הרוסים בעיצומו של משבר הטילים.

משגרירות רוסיה בתל אביב נמסר בתגובה, "אנחנו מביעים צער על התקריות האחרונות ומגנים כל תופעה של שנאה דתית".