logo

בורסה: טבע קרסה ב-6.3% במחזור הגדול

5

בנק אוף אמריקה הסיר המלצת "קנייה" למניית טבע והוריד את מחיר היעד. גיוון ממשיכה בצניחה החופשית - איבדה 9.2%. ליפמן טיפסה 1.6% בעקבות המלצות קנייה. תדיראן קשר הוסיפה 1.9%

שמוליק ינאי02/11/2004 - 17:08
=
=צילום: אסור להשתמש

המסחר בבורסה בתל אביב ננעל ביציבות שערים של המדדים המובילים ובמגמה מעורבת של המניות המובילות. את מרכז העניין תפסה היום מניית טבע שקרסה ב-6.3%, במחזור של כ-100 מיליון שקל. הבוקר פתחה המניה בפער ארביטראז' שלילי של 4.2% אולם השלימה כאמור ירידה חדה יותר, בעיקר בגלל בנק אוף אמריקה שהוריד היום את המלצתו למניה מ"קנייה" ל"החזק", והנמיך את מחיר היעד של המניה ל-26 דולר. טבע צפויה לפרסם דו"חות ביום חמישי הקרוב.

מדד המעו"ף נותר ללא שינוי וננעל ברמה של 527.64 נקודות; מדד ת"א 100 עלה ב-0.1%, ונקבע ברמה של 554.18 נקודות; התל טק איבד היום 0.2%. מחזור המסחר הסתכם היום ב-653 מיליון שקל.

החוזים על הנפט הגולמי למסירה בדצמבר נפלו ב-3.2% למחיר של 50.13 דולר לחבית עם סגירת המסחר בבורסת הסחורות בניו יורק, לאחר שבמהלך המסחר כבר ירדו לרמה של 49.30 דולר לחבית. ירידת מחירי הנפט באה על רקע נתונים המצביעים על אפשרות להאטה בקצב צמיחת הביקוש לנפט בארה"ב, במקביל לעלייה בהיצע הנפט העולמי.

גיוון קרסה היום ב-9.2% במחזור הרביעי בגודלו. אלווריון איבדה היום 2.2%.

מכתשים אגן סיימה את המסחר בעלייה של 1.7%. אתמול קיבלה החברה אישור גנרי נוסף בארה"ב לשיווק קוטל החרקים למדה סיהלותרין. השוק העולמי של המוצר מוערך ב-200 מיליון דולר, שכ-80 מיליון דולר מתוכו בארה"ב.

במגזר הכימיה נרשמו היום ירידות שערים: כי"ל איבדה 1.2% ואגיס השילה בירידה חדה 3.9%.

מניות הבנקים ממשיכות במגמה החיובית של הימים האחרונים - מניית בנק לאומי הוסיפה 1.2% והפועלים עלתה ב-0.5% במחזור השני בגודלו בשוק.

תדיראן קשר הוסיפה היום כ-1.9%, אחרי שנסחרה בשעות הבוקר בירידות של כאחוז. החברה ריכזה עניין היום אחרי שבימים האחרונים איבדה מערכה.

דלק רכב הוסיפה היום 2.6%. המניה נהנית בימים האחרונים מרוח גבית וממחזורים שהולכים וגדלים. החברה תפרסם את דו"חותיה ביום חמישי הבא, כשבבית ההשקעות כלל פיננסים בטוחה צופים לה רבעון חזק נוסף.

בתי ההשקעות של הבנקים המובילים פירסמו היום המלצת "קנייה" למניית ליפמן במחיר יעד הגבוה בכ-17%-20% ממחיר המניה. המניה הגיבה בעלייה של 1.6%.