
הרשויות בצפון-מזרח הודו מפצירות בבנגלדש שלא להרוג כ-100 פילי בר שחצו את הגבול בין המדינות לפני כשנתיים. במהלך השנתיים הללו הרגו הפילים 13 אנשים, פצעו עשרות אחרים והרסו בתים וחוות. הבקשה לשמור על חי הפילים הועברה לאחר שהאגודה לחיות בר של בנגלדש פנתה לממשל ההודי, והודיעה כי תהרוג את החיות המשתוללות אם הן לא יוחזרו להודו.
"עלינו לקחת יוזמה משותפת להחזרתן" אמר מוקול סאנגמה, שר היערות במדינת מגאליאה שבצפון מזרח הודו. "הגשתי בקשה לרשויות היער של בנגלדש שלא לפגוע בחיות עד שיימצא פתרון. אנו חייבים למצוא דרכים ואמצעים להבטיח את השבתם בשלום של הפילים". לדבר סאנגמה, מגאליאה אינה יכולה לעמוד בקשר ישיר עם ארץ אחרת, ולכן הוא פנה למשרד הסביבה והיערות הפדרלי של הודו, על מנת לפתור את הנושא עם בנגלדש.
נראה כי הפילים חצו לפני שנתיים את גבולה הצפון-מזרחי של הודו, דרך גבעות גארו, אל האזור הצפוני שרפור בבנגלדש. הם לא חזרו לסביבתם המקורית, ובינתיים תקפו כפרים בבנגלדש והרסו בתים וחוות. לטענת האגודה לחיות בר בבנגלדש, הפילים עברו לבנגלדש משום שאינם יכולים לשהות באזור מחייתם המקורי, היות והיערות ההודים נכרתו על מנת להקים שם כביש ראשי.