
נשיא טורקמניסטן, ספרמוראט ניאזוב, הורה לבנות ארמון מקרח במרכז מדינתו, הנחשבת לאחת החמות בעולם. הנשיא המגלומן, שהורה בעבר לקרוא לחודש ינואר על שמו, החליט לבנות סדרה של בניינים מפוארים ויוצאי דופן.
"בואו נבנה ארמון מקרח שיהיה גדול מספיק עבור אלף איש", הכריז ניאזוב. הארמון אמור להיבנות בהרי קופה דג שליד עיר הבירה, אשגבאט. הנשיא הודיע על הכוונה לבנות את הארמון בנאום שנשא בטלוויזיה הממלכתית, ובכך הפך את גחמותיו להוראה נשיאותית.
אתר הבניה המיועד נמצא במדבר ונרשמות בו טמפרטורות גבוהות ביותר בתקופת הקיץ. הבניה אמורה להיעשות בעזרת רכבלים שיגיעו מהעיר עמוסים בחומרים. "הילדים שלנו ילמדו לעשות סקי", הפליג ניאזוב עם חזונו והוסיף: "נוכל לבנות שם בתי קפה ומסעדות".
בבי.בי.סי דווח כי ניאזוב בונה כעת את אחד המסגדים הגדולים בעולם, אך אין ספק שבהכרזתו על ארמון הקרח הוא קורא תגר על איתני הטבע. ארמוני קרח היו מקובלים בברית המועצות לשעבר, אלא שהם נבנו בערי הצפון הקפואות.