
חיזבאללה טוען כי קברו של רון ארד התגלה לאחרונה בלבנון. העיתון הערבי, א-שרק אל-אווסט, המתפרסם בלבנון, דיווח אתמול כי בחודשיים האחרונים השקיע הארגון מאמצים חסרי תקדים לאתר את גופתו של הנווט השבוי, על מנת לטהר את איראן ולהזים את הטענות כי ארד נמצא בידיה.
בחדשות ערוץ 2 דווח כי קברו של ארד נמצא ליד הכפר נבי שית, סמוך לבקעת הלבנון. מקורות נוספים בעיתונות הלבנונית, ביניהם קרוב משפחה של מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, מציינים כי ישראל קיבלה את העצמות שנתגלו בקבר לבדיקה.
לדברי חיזבאללה, נלקח ארד בשבי על ידי מוסטפה דיראני, והוחזק בלבנון. בשנת 89, נערכה פשיטה של כוחות צה"ל בלבנון, במהלכה נהרגו 18 חמושים לבנונים. קרובי משפחתם של ההרוגים, שידעו היכן נמצא ארד, הרגו אותו וקברו את גופתו ליד נבי שית. הארגון מוסיף כי בתקופה האחרונה הגיע לידיו המידע אודות מיקום הקבר מפי קרובי משפחתם של אותם חמושים.
חיזבאללה מצפה כי לאחר שתבדוק ישראל ותאשר כי העצמות שהועברו אכן שייכות לארד, היא תשחרר את סמיר קונטאר בתמורה להן. אנשי הארגון הוסיפו כי איראן העמידה פנים שארד נמצא בידיה, כדי להפעיל לחץ על ישראל בנושא הדיפלומטים האיראנים שנחטפו, אולם הבהירו כי לאיראנים אין קשר לגורלו של הנווט.