logo

לפיד: ישראל לא מבטיחה קיום העם היהודי

282

10,000 בני אדם השתתפו ב"מצעד החיים". שר המשפטים נאם במקום: האנטישמיות החדשה מבוטאת ע"י הטרור האיסלאמי

מערכת וואלה19/04/2004 - 18:50
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

בפולין הסתיים הערב "מצעד החיים" בו נטלו חלק כעשרת אלפים בני אדם, מהם 7,000 בני נוער מישראל. המשתתפים צעדו ברגל ממחנה הריכוז אושוויץ למחנה ההשמדה בירקנאו. בטקס שהתקיים במקום נשאו דברים, בין היתר, שר המשפטים, יוסף לפיד, וח"כ אברהם הירשזון.

לפיד אמר הערב בנאומו כי העולם לא למד את לקח השואה וכי גם היום האנטישמיות קיימת בהיקף נרחב. לדבריו, "מדינת ישראל לא מבטיחה את קיומו של העם היהודי. בעולם קיימת אנטישמיות ישנה אבל גם אנטישמיות חדשה שבאה לביטוי על ידיה הטרור האיסלאמי".

אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה יינעלו בעצרת באמפיתיאטרון בית לוחמי הגטאות, שאמורה היתה להתחיל בשעה 19:30 בערב, אך התעכבה בשל תורים ארוכים לבידוק הביטחוני במקום.