logo

שאיבת המים מהחצבני תחל מחר

הסתיימה הקמת תחנת השאיבה; משאבה בעלת 40 כוח סוס תספק מים במשך 6 שעות בכל יום לכפרי הסביבה; גורם ישראלי: אין פגיעה משמעותית בהספקת המים לכנרת; בצה"ל עוקבים בדריכות

מערכת וואלה23/03/2001 - 08:56
לבנונים מצידו השני של חצבני
לבנונים מצידו השני של חצבניצילום: בוצ'צ'ו

שאיבת המים מנחל החצבני שבדרום לבנון תחל מחר בבוקר. זאת לאחר שבמקום הוצבה משאבה והסתיימה הנחת הצינורות, כך הודיע המועצה המוניציפלית של דרום לבנון. על פי התוכנית תפעל המשאבה במשך שש שעות בכל יום.

מדובר במשאבה קטנה בעלת 40 כוחות סוס שתספק מים לכפרים בסביבה, עד עתה הסתפקו התושבים במי גשמים שאגרו. "המתקן יישאב מים בהספק של עשרה ליטרים בשניה", אמר מהנדס הפרויקט, מוסא פאעור. לא מדובר בפגיעה משמעותית בהספקת המים לישראל, מרגיע היום גורם ישראלי הבקיא בהסדרי המים של ישראל עם שכנותיה. "היה צריך להסדיר זאת באופן שקט, ישראל ידעה על ההטייה ולא עשתה כלום", הוסיף.

העבודות להקמת מערכת השאיבה מהחצבני עוררו בשבועות האחרונים סערה בישראל. ירושלים האשימה את את ביירות בהפרת הסטטוס קוו העלול לגרור את האזור כולו למלחמה. בצה"ל צופים לעבר נקודת השאיבה ועוקבים אחר ההתפתחויות.