logo

”ישראל תשחרר 400 אסירים בחילופי השבויים”

1

דיווחים: במסגרת העסקה המתגבשת עם החיזבאללה ישוחררו מאות פלסטינים. ברגותי עשוי להיכלל בעסקה. נסראללה: נחפש מידע על רון ארד

מערכת וואלה22/09/2003 - 15:08
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

ישראל הסכימה לשחרר כ-400 אסירים, מהם לפחות 200 פלסטינים, במסגרת עסקת חילופי השבויים עם החיזבאללה. כך מסר לסוכנות איי.פי גורם פלסטיני המקורב למתווך הגרמני. לדבריו, יתר האסירים הם ירדנים, סורים ולבנונים. הגורם ציין כי בראש רשימת האסירים שארגון החיזבאללה דורש את שחרורו, עומד ראש התנזים לשעבר בגדה, מרוואן ברגותי.

בתוך כך, פרסם היום העיתון הפלסטיני "אל-קודס", היוצא במזרח ירושלים, ציטוט של "גורמים ישראליים" האומרים כי עסקת השבויים עם החיזבאללה תושלם בתוך כמה ימים. אל קודס הוסיף כי ראש צוות המו"מ הישראלי לנושא השבויים, אילן בירן, יצא אתמול לברלין להיפגש עם המתווך הגרמני, ארנסט אורלאו.

לפי הדיווח, בימים אלה מתגבשת הרשימה הסופית של האסירים שתשחרר ישראל, בהם השייח' עבד אל כרם עובייד, ומוסטפה דיראני, שנחטפו כדי לשמש קלפי מיקוח להשגת מידע על הנווט השבוי, רון ארד. בתמורה ישוחררו החטופים הישראלים המוחזקים בידי החיזבאללה, איש העסקים אלחנן טננבאום, ושלושת החיילים שצה"ל הכריז עליהם כחללים שמקום קבורתם לא נודע - בני אברהם, עדי אביטן ועומר סואעד.

גורם ביטחוני ישראלי בכיר אימת היום את הדיווחים הפלסטיניים לגבי שחרור מאות אסירים פלסטיניים במסגרת העסקה, וכן את הדיווח על אפשרות שחרורו של ברגותי. הגורם מסר לסוכנות "רויטרס" כי העסקה עדיין לא נחתמה סופית.

"אנחנו קרובים ליום בו נחגוג את שיבת השבויים"

בתוך כך אמר מזכ"ל החיזבאללה, חסן נסראללה, בראיון מיוחד לעיתון הלבנוני "א-ספיר", כי המו"מ בנושא עסקת השבויים נמצא בשלב מכריע. לדברי המזכ"ל, "אנחנו קרובים מאד ליום שבו נחגוג את שיבת השבויים".

במסגרת העסקה, תשחרר ישראל את כל האסירים הלבנונים המוחזקים בידיה, אסירים פלסטיניים ואסירים ממדינות ערב שאינם מוחזקים על רקע פלילי. כמו כן תמסור ישראל מפות של שדות מוקשים בדרום לבנון וגופות של פעילי חיזבאללה הקבורים בישראל. עוד יינתן לחיזבאללה מידע בנוגע ללבנונים ופלסטינים שנעלמו בזמן מלחמת לבנון, ומידע על ארבעה דיפלומטים איראנים שנעלמו ב-1982 בצפון לבנון, ושלטענת החיזבאללה מוחזקים בישראל.

נסראללה יצא בהצהרה יוצאת דופן בנושא רון ארד, ואמר כי אנשי ארגונו מתחייבים לעשות את מירב המאמצים להשיג מידע על הנווט. זאת, במטרה להביא לשחרור כל האסירים הפלסטינים. מזכ"ל החיזבאללה ציין כי לארגונו יש תמריצים רבים לגלות מידע הקשור לארד. עם זאת סיפר נסראללה, כי אמר למתווך הגרמני שבידי ארגונו אין כיום מידע מסוג זה.

הרב הראשי יייפגש עם האייתולה חומייני

הרב הראשי האשכנזי לישראל, יונה מצגר, ייצא היום לוועידה בין דתית בקזחסטן, בהשתתפות נציגים מוסלמים, נוצרים ויהודים, במהלכה ינסה לסייע במאמצים לשחרור רון ארד. מצגר נפגש עם ראש הממשלה, אריאל שרון, וקיבל ממנו תדרוך בנושא. "אני מקווה להיות איש בשורה בשובי", אמר מצגר.

הרב הראשי אמר בראיון לקול ישראל: "המפגש הזה הוא ראשון מסוגו, עם נציג איראני בשם האייתולה חומייני, קרוב משפחה של האייתולה המפורסם, יחד עם נציג המלך הסעודי ומזכ"ל הוועדה העליונה של הליגה האיסלאמית העולמית. אני אבקש בדרך ההומנית, הדתית המוסרית, שיוכיחו את ההומניות שלהם לא במילים, אלא גם במעשים. רון ארד ויתר השבויים קרובים מאד ללבי. אני אבקש בכל לשון של בקשה, שיתנו לנו את האנשים האלה חזרה, אם בחיים, או אם חלילה לא בחיים. הם אחים, ובנים, ונעשה כל מה שלאל ידנו לקיים עליהם מצוות פדיון שבויים".