logo

נהג מונית אמר לנוסעת ”סתומה” - ונקנס

73

הנוסעת דרשה שיפעיל מונה; הנהג השיב: את לא נורמלית, נעל הדלתות וחייב אותה לשלם 20 שקל; נקנס ב-4,500 שקל והתחייב: לא אעשה זאת במשך 3 שנים

מערכת וואלה14/07/2003 - 11:52
אילוסטרציה מונית
אילוסטרציה מונית צילום: מערכת וואלה

נהג מונית מתל אביב שכינה נוסעת "לא נורמלית" ו"סתומה", לאחר שביקשה שיפעיל מונה, נקנס ב- 4,500 שקל. שופט בית משפט השלום בתל אביב, ישראל ויטלסון, פסל אותו מלהחזיק ברשיון הנהיגה לתקופה של חודשיים, על תנאי, למשך שנתיים. לצד זאת, חייב אותו לחתום על התחייבות בסך 5,000 שקל, לכך שיימנע מלעבור עברה דומה למשך שלוש שנים.

הנוסעת הגישה תלונה למפקח על התעבורה במשרד התחבורה. בעקבות חקירת התלונה הוחלט להגיש תביעה כנגד הנהג. מכתב האישום עולה כי הנהג הסיע את הנוסעת בנסיעה מיוחדת ("ספיישל") מצומת עלית ברמת גן לגבעתיים. הנהג התנה את ביצוע הנסיעה בכך שהנוסעת תשלם 20 שקלים, מבלי להפעיל מונה. לבקשת הנוסעת כי יפעיל מונה החל נהג המונית לקלל וכינה אותה "לא נורמלית" ו"סתומה". לאחר מכן הוא נעל את דלתות המונית ואמר לנוסעת "את לא יוצאת לשום מקום, אני מחזיר אותך לאן שלקחתי אותך". הנוסעת נאלצה לשלם לנהג שכר הסעה של 20 שקלים.

דובר משרד התחבורה, אבנר עובדיה, מסר כי באגף התביעות במשרד התחבורה הוחלט להתמקד השנה בתלונות של נוסעים על התנהגות של נהגי מוניות, הפקעת מחירים, אי הפעלת מונה וסירוב להסיע נוסע.
מהנתונים עולה, כי 22% מהתלונות שהוגשו למשרד התחבורה בשנת 2002 היו על התנהגות הנהג, 22% על אי הפעלת מונה, 20% על הפקעת מחירים ו- 12% על סרוב להסיע נוסע.