logo

זר פרחים "מהיועמ"שית" הונח בביתו של וינטר: "תודה מעומק הלב"

159

פעילי ימין הניחו זר פרחים בפתח בית משפחתו של יו"ר "עמך ישראל", ועליו מסר שנכתב כביכול בשם גלי בהרב-מיארה, במחאה על החלטתו להתמודד עצמאית בבחירות. "התבלבלתם בכתובת. תשלחו זר פרחים למי שלא פיטר את היועמ"שית במשך 4 שנים והעדיפו להיכנע לה", עקצו במפלגה

אבי סולומון
אבי סולומוןעודכן לאחרונה 08/09/2026 - 11:27
יו״ר הציונות הדתית, בצלאל סמוטריץ׳, ויו״ר מפלגת זהות, משה פייגלין, בהודעה על איחוד כוחות לקראת הבחירות הקרובות צילום: מפלגת הציונות הדתית, מפלגת זהות

פעילי ימין הניחו אתמול (שני) זר פרחים בפתח בית משפחתו של יו"ר מפלגת "עמך ישראל", עופר וינטר, במצפה נטופה, במחאה על החלטתו להתמודד באופן עצמאי בבחירות. על הזר נכתב "תודה מעומק הלב, גלי בהרב מיארה", בניסיון לטעון כי ריצה עצמאית של המפלגה עלולה לפגוע בגוש הימין.

המחאה מגיעה לאחר ימים של לחצים שהופעלו על וינטר לחבור לאחת ממפלגות הימין ולהימנע מריצה עצמאית. למרות זאת, יו"ר "עמך ישראל" הגיש את רשימתו לכנסת ובכך הבהיר כי בכוונתו להתמודד בבחירות במסגרת המפלגה שהקים.

מפלגת "עמך ישראל" הגיבה להנחת הזר בפתח ביתו של וינטר: "חברים, התבלבלתם בכתובת. זר פרחים כדאי לשלוח למי שבמשך ארבע שנים לא שלחו מכתב פיטורים ליועצת המשפטית לממשלה והעדיפו להיכנע לה. מי שבמשך ארבע שנים לא הצליחו להזיז את גלי בהרב מיארה מתפקידה, יכולים להמשיך להתעסק בגימיקים ובפרחים בזמן שאנחנו נעשה שינויים. מה שהיה לא יהיה".

יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' תקף אתמול את וינטר ואמר: "היחידים שעלולים להרוויח מהסירוב של וינטר לאיחוד במחנה הלאומי הם גלי בהרב מיארה ויצחק עמית וחבריהם בשמאל".

"הסירוב העיקש של וינטר לכל הצעה לאחדות במחנה הלאומי מאכזב מאוד ומטיל צל כבד על שיקול דעתו ועל אמינות הבטחתו להמליץ על נתניהו לראשות הממשלה וללכת רק עם המחנה הלאומי", הוסיף סמוטריץ'.

זר פרחים ״מהיועמ״שית״ הונח בפתח ביתו של וינטר
זר הפרחים ״מהיועמ״שית״ שהונח בפתח ביתו של וינטר צילום: אתר רשמי

וינטר: "אנחנו במחנה הימין - ורק על נתניהו נמליץ"

למרות הריצה הנפרדת, וינטר כבר הבהיר כי הוא רואה את מפלגתו כחלק מגוש הימין. בסוף אוגוסט הכריז כי בכוונתו להמליץ על בנימין נתניהו לראשות הממשלה. "אנחנו לא עובדים אצל אף אדם, רק אצל עם ישראל", אמר, אך הדגיש: "אנחנו במחנה הימין, מנהיג מחנה הימין הוא נתניהו ורק עליו נמליץ".

עם זאת, וינטר הציב גם תנאים להצטרפות לממשלה עתידית בראשות נתניהו. בשבוע שעבר הצהיר כי "עמך ישראל" לא תצטרף לממשלה שלא תעביר חוק גיוס עוד לפני השבעתה, ואמר כי מפלגתו אינה סוגרת את הדלת בפני חיבורים פוליטיים - אך תסכים להם "רק עם חדשים".

עוד באותו נושא: